Site pictogram Sfeer & Comfort

3 tips om de kans op een inbraak te verkleinen

3 tips om de kans op een inbraak te verkleinen - Sfeerencomfort.nl

Het blijkt vaak ontzettend lastig te zijn, om de kans op een inbraak in huis tot een minimum te beperken. Wat doe jij er momenteel aan om ongewenste gasten buiten je woning te houden? Welk type sloten heb je bijvoorbeeld op je ramen en deuren laten plaatsen? Combineer je deze sloten ook met andere vormen van inbraakpreventie? In dit artikel geven we je drie tips, die je kunnen helpen om de kans op een inbraak aanzienlijk te verkleinen. Voorkomen doe je een inbraak helaas nooit. Mocht er toch worden ingebroken, dan wil je dat de inbrekers je woning zo snel mogelijk weer verlaten. Het liefst zonder dierbare of waardevolle spullen mee te nemen. Een goede beveiliging is om deze reden essentieel!

Tip 1: zorg voor goede sloten op ramen en deuren

Een eerste stap in het beveiligen van je woning is het gebruik van de juiste sloten op ramen en deuren. Deuren worden standaard van cilindersloten voorzien. Kies bij voorkeur voor sloten met drie contactpunten en in ieder geval een anti-kerntrekbeveiliging. Deze anti-kerntrekbeveiliging gaat een van de meest voorkomende inbraakmethodes tegen. Op ramen kun je bijzetsloten plaatsen. Deze sloten komen voor als opleg- en insteeksloten. Verschillende factoren bepalen welk type bijzetslot het meest geschikt is voor je ramen. Denk aan de manier waarop deze geopend worden en de dikte van het kozijn.

Het is sterk aan te raden om altijd te kiezen voor sloten met een hoge SKG-beoordeling. Dit geeft aan dat de sloten een goede weerstand bieden aan de meest populaire inbraakmethodes onder inbrekers.

Tip 2: installeer een alarmsysteem in huis

Een goede inbraakbeveiliging gaat verder dan het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Combineer de sloten met een alarmsysteem! Je kunt een alarmsysteem tegenwoordig helemaal zelf samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van magneetcontacten op je deuren en een bewegingssensor in de hal of op de overloop. De magneetcontacten werken heel simpel. Op het moment dat het contact tussen het magneetje op de deur en het deurkozijn onderbroken wordt, zal dit een alarm in huis activeren.

Het alarm schrikt inbrekers af, omdat de kans groot is dat omwonenden een kijkje komen nemen. Daarbij zijn sommige alarmsystemen te koppelen aan je mobiele telefoon. Zodra het alarm geactiveerd wordt, krijg je hiervan een melding. Je kunt vervolgens direct de hulpdiensten inschakelen.

Tip 3: hang beveiligingscamera’s op rond je woning

Een derde stap in het op de juiste wijze beveiligen van je woning, is het installeren van beveiligingscamera’s. Net als de alarmsystemen komen deze camera’s in verschillende vormen voor. Je kunt kiezen voor dure beveiligingscamera’s, die beelden in de cloud of op een lokaal opslagsysteem opslaan. Het biedt je de mogelijkheid om de beelden op een later moment nog eens terug te kijken, wat de pakkans bij een inbraak vergroot. Een alternatief is het gebruik van de veel goedkopere dummycamera’s. Deze camera’s nemen echter geen beelden op. Ze worden enkel gebruikt om inbrekers voorafgaand aan een inbraak in huis af te kunnen schrikken.

Mobiele versie afsluiten