Site pictogram Sfeer & Comfort

5x onverwoestbare planten waarmee ook jij een botanisch interieur maakt

5 planten gemakkelijke verzorging botanische woontrend

Ben jij ook zo ontzettend slecht in planten in leven houden? Te veel water, te weinig water… Toch zijn er diverse kamerplanten die best wel ‘forgiving’ zijn en weinig eisen hebben. Zo kun jij ook groen in je interieur toevoegen!

Groenspiratie

Sinds de botanische woontrend zijn intrede deed een aantal jaar geleden, is groen in je interieur een hit. En dan bedoelen we écht groen, met bladeren en alles, geen graskleurige muur of groene woonaccessoires. Eigenlijk kan je inrichting niet meer zonder planten. Extra argument: van een beetje natuur in huis wordt je ook nog eens gelukkig.

Kun je nog wat inspiratie of overtuiging gebruiken? Pinterest is de redder in nood. Kijk eens mee naar deze kamerplant ideeën voor een geweldig interieur.



Welke planten in huis?

Dat is natuurlijk allemaal leuk, maar als notoire plantenkiller is het wellicht lastig te bedenken welke kamerplant dan misschien wél een optie zou zijn. Goed nieuws! Zelfs voor de grootste plantenverwaarlozer zijn er gewassen waarmee je toch groen in het interieur kunt brengen.

5 kamerplanten die je gemakkelijk in leven houdt

1. Cactus

Geen verrassing waarschijnlijk, maar een cactus is een van de gemakkelijkste kamerplanten. De enige manier om een cactus te liquideren is door deze te veel water te geven. Kijk voordat je ‘m water geeft dus even goed of de grond wel echt kurkdroog is. Pas dan is het tijd voor een slokje water. Cactussen zijn er in allerlei vormen en maten. Zet er een aantal bij elkaar in potten van verschillende groottes en je hebt direct een groen hoekje in je interieur.

2. Dracaena

De Dracaena is een kamerplant op stam met een lekker stoer uiterlijk. Dit is een ideale beginnersplant, want deze kun je best een beetje verwaarlozen. Een Dracaena is oersterk en kan overal groeien. Zet de plant in een hippe mand en je hebt een mooie groene eyecatcher voor je woonkamer.

3. Sanseveria

Klinkt ouderwets he, maar de sanseveria heeft een enorme comeback gemaakt. Woonideeën genoeg met deze plant. Hij staat mooi op een tafeltje, je dressoir of je nachtkastje. Een sanseveria heeft weinig verzorging nodig, geef ‘m vooral niet veel water.

4. Beaucarnea

De naam mag dan ingewikkeld zijn, de verzorging is dat niet. De beaucarnea is een geharde Mexicaan die je prima in de volle zon kunt zetten. In de dikke stam (ook wel ‘olifantspoot’) slaat hij water op, dus je kunt deze kamerplant gerust een keer overslaan.

5. Aloë vera

De hippe aloë vera met zijn minimalistische, strakke uiterlijk geef je een keer in de twee weken water en dat is het. Hoe gemakkelijk wil je je kamerplant hebben?! Deze groene vriend zorgt ook nog eens voor een betere luchtkwaliteit in de woning.


Mobiele versie afsluiten