Site pictogram Sfeer & Comfort

5 redenen waarom wonen in Deventer fantastisch is!

Je leest en hoort overal dat wonen in de stad Deventer fantastisch is. De mooie en gezellige binnenstad van Deventer is op zich al een reden om te verhuizen naar Deventer. In de binnenstad vind je een breed scala aan eettenten en andere gezellige uitgaansmogelijkheden. Naast de binnenstad zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom wonen in Deventer fantastisch is. De vijf grootste redenen om te gaan wonen in Deventer hebben we hieronder op een rijtje gezet!

Reden 1. Ligt aan de Ijssel

De stad Deventer is gelegen aan de prachtige rivier de Ijssel. Dit zorgt voor prachtige foto’s van de stad en is een mooi gezicht bij het binnenrijden van de stad. Tijdens de zomermaanden zijn er verschillende watersport activiteiten te beleven rondom en in de Ijssel. 

Reden 2. Oude stad

Rond het jaar 800 werd Deventer een stedelijke nederzetten, daarmee is Deventer is een van de oudste steden van Nederland. Als stad groeide Deventer snel en werd een belangrijk handelscentrum voor het middeleeuwse handelsverbond “De Hanze”. Het mooie is dat veel intact is gebleven en er daarom veel monumenten te bezichtigen zijn. Deventer is een oude stad met karakter.

Reden 3. Gezellig activiteiten

Als je ergens gaat wonen is het natuurlijk leuk en gezellig als er veel activiteiten georganiseerd worden. Deventer is zeer actief en er worden jaarlijks veel culturele activiteiten georganiseerd. Waarbij het Dickens Festival het meest bekend is. Jaarlijks trekt dit evenement meer dan 125.000 bezoekers. 

Reden 4. Betaalbare woningen

Wonen in de randstad wordt steeds duurder en voor sommigen zelfs onbetaalbaar. De woningprijzen in Deventer blijven daarentegen stabiel en betaalbaar. Als je kijkt naar het woningaanbod van deze makelaar in Deventer zie je dat de woningen betaalbaar zijn. Zeker in vergelijking met woningen in de randstad. Als je kijkt naar de gemiddelde prijzen in heel Nederland zijn de koopwoningen in Deventer erg betaalbaar. 

Reden 5. Mooie woningen

In binnenstad van Deventer vind je nog veel oude karakteristieke woningen. Deze woningen vallen bij veel mensen in de smaak door het karakter van deze oude woningen. Ook als je meer van nieuwbouwwoningen houdt is er in Deventer genoeg nieuwbouw. Zo zijn er op dit moment meer dan 25 nieuwbouwprojecten in de regio van Deventer. Als je op zoek bent naar een nieuwbouw woning in Deventer zijn er genoeg mogelijkheden. 

Mobiele versie afsluiten