Site pictogram Sfeer & Comfort

Binnenkort verhuizen? Vergeet dit niet!

Binnenkort verhuizen Vergeet dit niet - Sfeerencomfort.nl

Wanneer je gaat verhuizen ga je een spannende tijd tegemoet. Verhuizen doen wij gemiddeld zo’n 8 keer in ons leven. Voornamelijk in onze eerste 30 jaar verhuizen wij een aantal keer. Je gaat op jezelf wonen, wellicht op kamers. In een later stadium ga je samenwonen en koop je op een gegeven moment een huis. Wanneer je bejaard bent is de kans groot dat je naar een verzorgingshuis gaat. Ook dan verhuis je dus weer. Omdat verhuizen niet iets is wat je vaak doet, zal je elke keer weer moeten uitvogelen wat je moet regelen. Op het internet is veel te vinden wat er allemaal te regelen valt. Net als in dit artikel, waar wij verder ingaan op zaken die je niet moet vergeten.

De verhuizing doorgeven

Bij veel instanties moet je jouw nieuwe adres doorgeven. Ook veel online accounts waar je ooit spullen hebt besteld, zijn ze op de hoogte van jouw adres. Wanneer je verhuist moet je hier rekening mee houden. Natuurlijk hoef je niet overal jouw verhuizing door te geven maar bij een aantal belangrijke organisatie wel. Hierbij kan je denken aan jouw eigen werkgever. De belangrijksten zijn verzekeringsmaatschappijen, de belastingdienst en natuurlijk de gemeente. Denk goed na van wie je allemaal post ontvangt zodat je dit om kan zetten naar het nieuwe adres en niet terug hoeft om oude post op te halen. Wanneer je zelf gas, stroom en water betaalt zal je ook dit om moeten zetten. Tevens moet je het internet en tv abonnement niet vergeten.

Wat wil je van je huis weten?

Als je gaat verhuizen zal je waarschijnlijk ook nieuwe meubels aanschaffen. Om deze te kunnen kopen moet je exacte afmetingen weten. Het is gebruikelijk om nog een keer langs te gaan om vragen te stellen en eventueel dingen op te meten. Dit is namelijk het moment om iets te vragen aan de verkopers. Wellicht is het mogelijk om spullen over te nemen. Hierbij kun je denken aan gordijnen en andere zonweringen. Ook kleine dingen kun je op dat moment vragen, zoals wanneer is de schoorsteen voor het laatst geveegd? Wat moet er op korte termijn gebeuren aan het huis?

Voor de verhuizing

Voor de verhuizing moet natuurlijk het meest worden geregeld. Wanneer je een huis koopt moet je denken aan de financiering, dus de hypotheek. Dat is het belangrijkste. Maar ook zal je misschien wel nieuwe verzekeringen moeten/willen afsluiten. Denk hierbij aan een woonverzekering en opstalverzekering. Maar ook aan particuliere verzekeringen als een overlijdensrisicoverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering wanneer je deze nog niet hebt.

Als het meeste geregeld is en je dichter bij de verhuizing komt is het natuurlijk zaak om te gaan inpakken. Dit klinkt eenvoudig maar toch is het van belang om een aantal dingen in je achterhoofd te houden. Zoals dat je meer spullen hebt dan je denkt. Begin dus ook op tijd met inpakken zodat de verhuizing zo min mogelijk stress op gaat leveren. Zorg er voor dat de breekbare spullen goed beschermd zijn ingepakt. Hier kun je bijvoorbeeld handdoeken voor gebruiken. Zo heb je die ook alvast ingepakt!

Mobiele versie afsluiten