Site pictogram Sfeer & Comfort

Een boomstamtafel op maat: eerlijk, uniek en stoer

boomstamtafels

Sinds een aantal jaren gaan we voorzichtiger om met industriële erfgoed. Vroeger werd een oude fabriek gedachteloos gesloopt. Tegenwoordig krijgen oude industriële complexen soms een tweede leven. Het worden vaak hot spots voor creativiteit en vernieuwing. Kleine bedrijven, ambachtslieden, kunstenaars en horeca vinden elkaar daar. In deze wereld van soms wat tegendraadse creativiteit zijn een aantal jaren geleden de boomstamtafels ontstaan. Dit ligt voor de hand. De inspiratie ligt in een oude fabriek nu eenmaal voor het oprapen. Eenvoudig, strak, eerlijke materialen en een stoere look. Back to basic. En dat is precies wat je bij een boomstamtafel op maat ziet die is gemaakt uit een boomstam.

Boomstamtafel op maat

Deze robuuste tafels komen in allerlei soorten en maten. Het kunnen strakke en rechte tafels zijn, maar soms blijft de organische vorm van de boom behouden in het design. De tekening van het hout maakt elke boomstamtafel uniek. Geen massa productie a la Ikea, maar eerlijk ambachtelijk werk. De meeste boomstamtafels kunnen op maat geleverd worden.

Oneindig veel mogelijkheden

Boomstamtafels zijn te gebruiken als eetkamer tafel, maar ook in de woonkamer en studeerkamer. Mits goed bewerkt is zo’n tafel ook als buitentafel geschikt. Je barbecue of tuinfeest krijgt dan net even dat extra, dat het onvergetelijk maakt. Natuurlijk kun je ook je eigen wensen voor soort hout, ontwerp en afwerking bespreken met de fabrikant. Met verschillende kleuren hout heb je een heel persoonlijke mozaïek tafel.

Degelijk en duurzaam

Boomstamtafels zijn praktisch, oerdegelijk en duurzaam. Ze zijn simpel schoon te houden. Onderhoud kost weinig tijd. Door de afwerking en de tekening van het hout heb je een heel mooie en unieke tafel in huis. Een schaduwpuntje is dat de boomstamtafels meestal tamelijk veel wegen. Je verplaatst zo’n tafel niet zo maar even.

Onderhoud

De afwerking van massief hout komt ruwweg in drie variaties: lak, olie en was. Bij lak hoef je eigenlijk alleen maar zo af en toe met een vochtige doek (geen schoonmaakmiddel) over de tafel te gaan. Olie en was zijn gevoeligere afwerkingen, die ook net even wat meer onderhoud vergen. Natte en hete voorwerpen laten kringen achter. Snel drogen en geen hete pannen op de tafel zetten is het devies.

Stijl

Met hout kun je alle kanten op. Geen boomstamtafel is hetzelfde. Er is enorm veel keus. Je vindt altijd wel een tafel die bij jouw stijl past. Daarom past een goedgekozen boomstamtafel in elke woonstijl. Voor het kantoor kun je kiezen voor een strakke, zakelijke tafel. Hou je meer van de industrial look, kies dan voor een boomstamtafel met poten van bijvoorbeeld steigerpijp.

Universeel

Boomstamtafels passen in elk interieur. Voor elke woonstijl is er een boomstamtafel die de stijl geen geweld aandoet maar juist tot leven brengt. Er zijn honderden houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur en textuur. Door de bijna oneindige kleurenrijkdom van hout en de vele ontwerpen, is er altijd een tafel te vinden die zelfs in het meest excentrieke interieur past.

Steigerhout

Strikt genomen is een steigerhouten tafel natuurlijk niet echt een boomstamtafel. De combinatie van oud, gebruikt en doorleefd hout met nieuw en bewerkt hout geeft echter een heel frisse tint aan je interieur. De laatste jaren is steigerhout erg populair geworden. De gebreken van steigerhout (beschadigingen, vlekken, kleurverschillen) is juist de charme van dit product. Steigerhout is zeker de moeite van het overwegen waard.

Nieuwe tafel?

Onvermijdelijk raak je een keer uitgekeken op je interieur. Met een boomstamtafel op maat geef je een nieuwe impuls aan je woonstijl. Verfrissend, uitdagend en uniek. Met hout breng je leven in je woning.

Mobiele versie afsluiten