Site pictogram Sfeer & Comfort

Comfortabel warm met minder gasverbruik: hoe doe je dat?

Warmtepomp

Misschien denk je bij comfortabel al snel aan een fijne bank of bed, maar de temperatuur draagt ook in grote mate bij aan hoe jij comfort in jouw woning ervaart. Maar met de stijgende gasprijzen wil je toch besparen op je gasverbruik. Een goede oplossing daarvoor is de aanschaf van een warmtepomp. Maar hoe comfortabel kun je je huis verwarmen met dit systeem? En wist jij dat er ook warmtepompen zijn die je kunt aansluiten op je cv-ketel? Dan hoef je je goed werkende cv-ketel dus nog niet weg te doen. We leggen er alles over uit in dit artikel.

Comfortabel verwarmen met een warmtepomp

Iedereen heeft een ander comfort als het gaat om het verwarmen van je huis en je woonkamer. De een heeft liever 23 graden en de ander 21. Een warmtepomp zorgt voor maximaal comfort als het gaat om verwarmen met een minimum aan energieverbruik. Het is ideaal om een warmtepomp te combineren met lagetemperatuurverwarming zoals vloerverwarming. Dit zorgt dan voor een constante temperatuur in huis, waardoor je hem ‘s nachts dus niet steeds lager hoeft te zetten.

Hybride warmtepomp: een goede tussenstap

Misschien ben je nog niet klaar om te investeren in een warmtepomp of is je cv-ketel nog goed. Ook dan zijn er mogelijkheden om op je gasverbruik te besparen. Dat kan met behulp van een hybride warmtepomp die kan samenwerken met je cv-ketel. Dit neemt in dat geval het verwarmen van je woning voor het grootste deel voor zijn rekening. De cv-ketel hoeft alleen nog maar bij te springen als dat echt nodig is. En deze zorgt ook voor warm water. Deze combinatie zorgt ervoor dat je al goed kunt besparen op je gaskosten.

 

Een goed advies is het halve werk

Of je het comfortabel warm hebt in huis, valt of staat met een goed advies van een warmtepomp installateur. Deze kan je namelijk adviseren welke warmtepomp in jouw woning het beste rendement oplevert en het beste past bij jouw comfortwensen. Laat je daarom dus altijd goed adviseren, zodat je achteraf niet voor verrassingen kunt komen te staan.

Mobiele versie afsluiten