Site pictogram Sfeer & Comfort

Creëer sfeer in je badkamer

Een nieuwe badkamer is de droom van veel mensen. Je spaart er een lange tijd voor en dan is het eindelijk zover. Je hebt je streefbedrag (en nog wat extra) bereikt en je kunt nu écht op zoek naar de perfecte tegels, wandtegels, accessoires en meubels. Maar waar kies je voor? De keuze in diverse materialen is enorm en dat waar je “in den beginne” voor ging sparen, vind je nu eigenlijk niet meer zo mooi. Bij het uitzoeken van je nieuwe badkamer moet je natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. Laat je goed voorlichten en inlichten over de diverse mogelijkheden.

Begin bij de basis

Het lijkt zo logisch, maar bij de basis beginnen is echt belangrijk. Bepaal dus goed of je badkamer verplaatst, vergroot, verkleind, uitgebroken of samengevoegd met een andere kamer moet worden. Laat goede tekeningen maken en verwerk daar precies in wat jij graag wilt. Dat hoeft nog niet tot in detail, maar geef wel aan waar je het toilet wilt, waar het bad moet komen en waar de wastafel. Zo kun je beter bepalen hoe de badkamer er uiteindelijk uit komt te zien én wordt de keuze voor materialen vergemakkelijkt.

Kies de tegels en wandtegels die in jouw sfeer passen

Het wordt vaak gezegd dat de badkamer lekker neutraal moet blijven (want “wat als je je huis ooit wilt verkopen”). Maar dat is natuurlijk onzin. Jij woont fijn in dit huis. Zo fijn zelfs dat je er voor kiest om te investeren in de badkamer. Deze investering moet je niet zien als een investering in je huis, maar als een investering in jezelf. Jij wilt immers nog een hele lange tijd genieten van wat jij mooi vindt. En als dat toevallig paarse tegels zijn of gouden kranen, dan moet jij dat lekker doen. Je hoeft nu echt nog geen rekening te houden met een eventuele volgende bewoner! Kies dus de tegels, wandtegels en accessoires die bij jou passen. Zo ga je iedere keer weer blij de badkamer in.

Welke sfeer past bij jou?

Je ziet vaak dat de badkamer een totaal andere sfeer heeft dan de rest van een huis. Maar dat is best vreemd. Je badkamer kan je eigenlijk wel zien als een verlengstuk van de rest van je huis. Is je huis, naar volle tevredenheid, strak en modern? Kies dan voor een moderne designbadkamer. Ben je meer van de klassieke uitstraling? Zorg dan dat je badkamer gerealiseerd wordt in een klassieke sfeer. Het is immers jouw (nieuwe) badkamer, jij moet je er prettig voelen.

Kies kwaliteit

Wanneer je er dan voor kiest om je badkamer een volledige make-over te geven, kies dan voor kwaliteit. Spaar desnoods nog een jaartje langer door. Want kwaliteit zie je. De glazuur op kwaliteitstegels blijft mooier. Kwaliteitssanitair is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden en ook accessoires van goede kwaliteit voegen echt iets toe aan je beleving. Wanneer je toch voor een goedkope(re) variant kiest, hou er dan rekening mee dat er een moment komt dat er een herstelronde moet gaan plaatsvinden.

Mobiele versie afsluiten