Site pictogram Sfeer & Comfort

De betonlook vloer: perfect voor elk huis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een gietvloer aan te leggen. Een zeer populaire variant van de gietvloer is de gietvloer met betonlook. Deze vloer heeft namelijk een tijdloos karakter en kan daardoor jaren blijven liggen. Wanneer je kiest voor een betonlookvloer lijkt het alsof er een betonnen vloer in huis ligt. In werkelijkheid is dit echter een gietvloer. Je hebt hierdoor een prachtige betonlook vloer, maar in plaats van een harde ondergrond geniet je van alle voordelen van een gietvloer.

Comfortabele en warm met de uitstraling van beton

Een gietvloer heeft ontzettend veel voordelen. De vloer is namelijk licht flexibel, dit maakt de vloer erg comfortabel om op te lopen. Een ander voordeel van een gietvloer is dat deze volledig naadloos en waterdicht is. Dit is erg handig met schoonmaken, maar dit betekent ook dat de vloer geschikt is voor de badkamer. Zo is het dus mogelijk om de betonlook vloer door het gehele huis te leggen. Een ander voordeel van een gietvloer is dat deze goed is te combineren met vloerverwarming.

Een vloer met lange levensduur

Een andere belangrijke reden dat veel mensen ervoor kiezen om een gietvloer aan te leggen is omdat een gietvloer een lang levensduur heeft. De vloer gaat namelijk ongeveer 20 tot 30 jaar mee. Het is vaak alleen nodig om de toplaag na ongeveer 10 jaar te vervangen. Hier kunnen namelijk krassen of andere beschadigingen in ontstaan. Je voorkomt deze beschadigingen door viltjes onder meubels te plakken en door niet met vieze schoenen over de vloer te lopen.

Zelf betonlook vloer aanleggen of laten doen?

Het leggen van een betonlook vloer komt zeer precies. De vloer bestaat namelijk uit meerdere lagen en het leggen van deze lagen moet goed gebeuren. De meeste mensen raden daarom aan om ervaren specialisten in te huren voor het leggen van de vloer. Doe je het toch liever zelf? Bereid je hier dan goed op voor. Laat je goed adviseren, zorg dat je de juiste materialen in huis hebt en neem een aantal dagen de tijd. Op deze manier heb je de meeste kans op een goed resultaat.

Mobiele versie afsluiten