Site pictogram Sfeer & Comfort

Dit zijn de musthaves om je huis in kerstsferen te decoreren

Kerstman

De feestdagen zitten er alweer aan te komen en je ziet de ene na de andere familie al kerstdecoratie in huis halen. De een vindt het te vroeg hiervoor, maar de ander vindt het ontzettend gezellig en houdt het kerstsfeertje het liefst zo lang mogelijk vast in huis. Als jij tot die laatste groep behoort, ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je graag over de musthaves wat betreft kerstdecoratie, zodat jij de feestelijke ambiance alvast in huis kunt halen.

De kerstboom

Eigenlijk kan de kerstboom niet missen wanneer je je huis in kerstsferen wilt hullen. Dit kan wellicht iets vroeg aanvoelen, zeker als je de boom al voor de decembermaand opzet. Toch is het eigenlijk zonde om slechts twee tot drie weken van je boom te genieten, zeker als je een echte boom in huis haalt. Met de juiste verzorging kan je hier echt een stuk langer van genieten. Ook met een kunstboom kun je deze gemakkelijk eerder opzetten, want dit is slechts een kwestie van deze eerder van zolder halen. Koop dit jaar de mooiste kerstballen en kerstslingers en decoreer je boom alvast onder het genot van wat kerstmuziek.

Feestelijke buitenverlichting

Feestverlichting brengt feestvreugde! Zeker tijdens de koude winterdagen is wat extra verlichting geen overbodige luxe, dus waarom zou je deze niet alvast in kerstsferen ophangen? Je hebt tegenwoordig onwijs veel verschillende soorten kerstverlichting, welke je zowel binnen- als buitenshuis kunt ophangen. Denk hierbij aan mooie kerststerren welke je voor het raam hangt of lampjes voor in de bomen in je tuin. Houd je vooral niet in en kies voor de verlichting die jou blij maakt op het moment dat je na een lange werkdag de oprit op rijdt.

Decoratie in huis

Ook in huis mag je best uitpakken wat betreft decoratie. Wellicht vind je het leuk om een klein kerstdorp te bouwen, welke mooi plaats kan nemen op de openhaard of op een dressoir. Ook kun je kerstkransen, kerststerren of andere wanddecoratie ophangen, die zowel verlicht als onverlicht kunnen zijn. Tot slot kun je kijken naar een speciaal kerstservies of kerstglazen, die je tijdelijk in de plaats van je reguliere servies of glazen gebruikt. Misschien heb je mooie wijnglazen gezien met gouden glitters of gouden bestek waardoor je diner elke avond wat specialer wordt. Ideaal om in de feestsferen te komen!

Mobiele versie afsluiten