Site pictogram Sfeer & Comfort

Dining set of loungeset?

loungeset

De zomer laat nog even op zich wachten, maar als de zon weer eenmaal schijnt, dan zijn we allemaal weer lekker buiten te vinden! Maak de tuin helemaal compleet met een sfeervolle tuinset op het terras. Tuinsets komen tegenwoordig in allerlei soorten en maten, van trendy dining sets van aluminium tot aan chique loungesets van hout. Vraag jij je ook af welk type tuinset het beste bij je past: een dining of een loungeset? Lees dan gauw verder, want hieronder hebben we de voor- nadelen voor je op een rijtje gezet!

1. Sfeer

Dining sets en loungesets zijn in allerlei stijlen te koop, dus er is altijd wel iets passends te vinden. Ga je bijvoorbeeld voor een stoere look of ben je meer op zoek naar iets romantisch? Een hoekbank voor in de tuin heeft meestal dikke zitkussens waar je heerlijk in weg kunt zakken, wat een luxueuze en gezellige uitstraling geeft. Dit komt mede door de hoogte van de tafel: deze is ongeveer even hoog als een salontafel en geeft daarom een huiselijke uitstraling. Een dining set heeft daarentegen een hogere tafel en geeft een iets strakkere uitstraling.

2. Comfort

In de naam “loungeset” zit natuurlijk het woord “loungen”. Een loungeset is dan ook heel geschikt om op te relaxen tijdens lange zomeravonden! Qua comfort is een loungeset dan ook te vergelijken met die van een zitbank in de huiskamer. De stoelen van een dining set zijn hoger dan die van een loungeset en daarmee is je zithouding een stuk actiever. Als je graag actief op de stoel zit, maar tegelijkertijd soms ook een beetje achterover wil leunen om bijvoorbeeld te zonnen, dan zijn verstelbare stoelen een goed idee. De rugleuning kan dan naar wens versteld worden, waardoor je de ene keer rechtop zit om te dineren, maar dan de andere keer weer lui achterover kunt liggen.

3. Dineren

Een loungebank voor buiten is dus erg geschikt als je vooral wil ontspannen in de tuin, maar voor een diner is het weer minder geschikt. Een loungeset bestaat meestal uit een bank (een enkele bank of meerdere elementen) en een lage tafel, dus het is niet zo comfortabel om uitgebreid op te gaan eten. Meestal leggen mensen hun bord op schoot als ze dan toch op een loungeset willen eten. Dineer je vaak buiten? Dan is een dining set een beter idee. Deze bestaat namelijk uit een eettafel met eetkamerstoelen, alleen dan voor buiten. Zeer geschikt dus om een gezellig etentje in de tuin te houden met familie en vrienden!

4. En wat als het regent?

Nederlandse zomers zijn bijna nooit vrij van regenbuien. Als het plenst, dan moet je alle kussens zo snel mogelijk binnen leggen! Loungesets hebben vaak grote kussens die je niet makkelijk kunt verplaatsen. Tuinstoelen hebben meestal geen kussens of slechts kleine kussentjes, dus dat maakt het verplaatsen een stuk eenvoudiger. Met regen heb je binnen no time alles al naar binnen gehaald!

Mobiele versie afsluiten