Site pictogram Sfeer & Comfort

Een douchecabine kopen: drie dingen waar je op moet letten

douchecabine kopen

Houd jij ook van een lekker warme douche? Als start van de dag of juist na een lange werkdag is het nemen van een douche een momentje van ontspanning. Douchen doe je het fijnst in een douchecabine, want dat voorkomt dat je hele badkamer nat wordt.

Het kopen van een douchecabine is tegenwoordig erg gemakkelijk. Je kan gemakkelijk en snel via internet een complete douchecabine bestellen voor de beste prijs. Echter zijn er wel een aantal dingen waarop je moet letten. Bijvoorbeeld het type deur en of een douchebak nodig is. Daarom hebben wij 3 tips bij het kopen van een douchecabine op een rij gezet.

Kies het soort deur

Douchecabines zijn verkrijgbaar met twee verschillende soorten deuren, namelijk: een douchecabine met draaideur of met schuifdeur. Welke deur je kies is afhankelijk van je voorkeur, maar ook van de ruimte van je badkamer. Een openslaande deur is vooral erg handig in een kleine badkamer waar dus een cabine met een beperkte breedte en diepte geplaatst kan worden. Zo hoef je geen ruimte te hebben om de deur naar de zijkant te laten schuiven. Je kan de deur in zijn geheel open en dicht doen.

Grootte van de douchecabine

Het bestellen van een douchecabine kan prima online. Echter is het wel belangrijk om te kijken naar de juiste afmetingen. Het meest verkochte formaat is 90×90 cm. Wanneer je kiest voor een 80×80 of minder kies je voor een compacte douche. Dat is op zich prima. Maar mocht je genoeg ruimte hebben dan is een grote cabine, van minimaal 90x90cm, zeker aan te raden. Dit geeft je net wat meer bewegingsvrijheid. En minder blauwe plekken door het stoten tegen de wanden van de douchecabine. Zeker als je van douchen houdt is een grote douchecabine heerlijk.

Met of zonder douchebak

Een douchecabine kan je plaatsen op een tegelvloer of op een douchebak. De meeste mensen kiezen ervoor om de cabine te plaatsen op een tegelvloer, dit ziet er natuurlijk ook het strakst uit. Echter is het wel erg belangrijk hoe de vloer en afwatering is aangelegd. Dit is vaak nog wel lastig en je wilt natuurlijk niet dat je complete badkamervloer zeiknat is na het douchen. Een douchebak is een praktische oplossing, maar ziet er minder strak uit. Het is dus belangrijk om hierin een keuze te maken. Ons advies is om de cabine direct op een tegelvloer te monteren, indien de vloer goed aflopend geplaatst is voor de juiste afwatering.

 

Mobiele versie afsluiten