Site pictogram Sfeer & Comfort

Een goede nachtrust in de zomer

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Je voelt je fitter en bent productiever en vrolijker als je goed bent uitgerust. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om lekker te slapen, en zeker niet in de zomer. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen voor een betere nachtrust. In deze blog geven we je een paar handige tips!

Raamhor plaatsen

Tijdens warme zomernachten kunnen muggen je de hele nacht wakker houden. Ze zoemen maar rond omdat je de ramen ‘s avonds moet openzetten. ‘s Avonds koelt het namelijk pas af, waardoor er frisse lucht naar binnen kan stromen. Alleen de muggen zijn een hele vervelende bijkomstigheid. Dan maar geen ramen meer openen? Dat is natuurlijk ook geen goed idee! Je hebt frisse lucht nodig om goed te kunnen slapen, en daarbij helpt het als de temperatuur in de slaapkamer daalt. Om te voorkomen dat er muggen je slaapkamer binnenkomen, kun je een raamhor plaatsen. Met een raamhor kun je je raam ‘s avonds lekker openzetten zonder dat er insecten je kamer binnendringen.

Zoek verkoeling

Er zijn verschillende manieren waarop je verkoeling kunt zoeken als het buiten warm is. Neem bijvoorbeeld een verkoelend voetenbadje of een lauwwarme douche. Dit helpt je lichaam om de warmte kwijt te raken. Ook lauwwarme kruidenthee is een goed idee. En zie je het helemaal niet zitten om op je slaapkamer te gaan slapen? Probeer dan eens beneden te slapen, want warme lucht stijgt immers op.

Verzet je gedachten

Misschien irriteer je je wel heel erg aan de hitte als je eenmaal in bed ligt, en dat is helemaal niet gek. Toch is het slimmer om je niet zo druk te maken om de hitte, dit werkt namelijk alleen maar averechts. Leg je erbij neer dat het warm is en maak je niet te druk.

Beddengoed en pyjama van natuurlijk materiaal

Ook de keuze voor het juiste beddengoed en de juiste pyjama kunnen bijdragen aan een betere nachtrust. Een pyjama van katoen is het best in warm weer, omdat dit materiaal het best ademt en het minst weegt. Als je graag ergens onder wil slapen, kun je de dekens uit het overtrek halen en alleen hieronder slapen. Ook wat betreft beddengoed is katoen het beste materiaal.

Eten en drinken

Als het warm is, ben je eerder geneigd om langer wakker te blijven. En dat zorgt er weer voor dat je tot later eet en drinkt. Probeer op te passen met bepaalde voedingsmiddelen vlak voor het slapen gaan, omdat deze je wakker kunnen houden.

Mobiele versie afsluiten