Site pictogram Sfeer & Comfort

Een thuiswerkplek waar je collega’s jaloers op zijn

Man op bank met laptop

Inmiddels is het niet meer weg te denken bij de meeste bedrijven, thuiswerken. Sinds maart 2020 werken we dankzij corona allemaal veel meer thuis dan voorheen. Sindsdien hebben de meeste mensen snel een thuiskantoor in elkaar geflanst. Maar nu, tweeënhalf jaar later, hebben we nog steeds geen tijd gehad om van dat saaie thuiskantoor een inspirerende werkplek te maken. We geven je wat tips zodat je collega’s jaloers worden.

Stijlvolle lampen

Idealiter heb je een kantoor met grote ramen en veel daglicht. Helaas is dat niet mogelijk voor iedereen. Ga daarom op zoek naar stijlvolle lampen die de ruimte goed verlichten. Het hoeft geen gezellig sfeerlicht te zijn, want het is tenslotte een kantoor, maar er zijn genoeg mooie lampen die veel en goed licht geven.

Kies voor fotobehang

Klaar voor de volgende stap? Als je echt een rigoureuze stap wilt zetten om je kantoor te pimpen, kun je kiezen voor fotobehang. Onderzoek welke muur hiervoor geschikt is. Als je geen muur hebt om te bekleden, probeer dan eens een akoestisch paneel. Daar kun je alles op printen en het ziet er professioneel uit.

Maak je eigen jungle

Planten zijn de eenvoudigste manier om sfeer toe te voegen aan je kantoor. Of je nu een klein kantoor hebt of een groot kantoor, er zijn genoeg planten die er goed uitzien op kantoor. Kijk eens naar de Pilea (pannenkoekenplant), Bananenplant, Monstera of wat hangplanten. Koop vervolgens een paar mooie potten om je planten in te zetten en voilà, de eerste stappen zijn gezet. 

Personaliseer!

Hoe leuk is het om je spullen en accessoires te personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld een notitieblok bedrukken met je eigen logo of naam er op. Kijk eens op drukbedrijf.nl voor nog meer mogelijkheden en inspiratie!

Maak je eigen posterwand

Van saaie, kale muren wordt niemand blij. Ga daarom op zoek naar mooie, grote posters. Afhankelijk van de grootte van de muur is het een goed idee om een aantal grote posters te kiezen die je vervolgens inlijst, in plaats van 15 kleine posters. Om ervoor te zorgen dat alles bij elkaar past, is het handig om je posters in dezelfde stijl te hebben als de rest van je kantoor. Je wilt niet dat je kantoor een kleurrijke rommelmarkt wordt.

Verse bloemen

De meeste mensen (oké, vooral vrouwen) worden blij van een mooie, verse bos bloemen. Als je je kantoor gepimpt hebt, is een verse bos bloemen de kers op de taart. Het brengt niet alleen kleur in het kantoor, maar het ziet er ook gezellig uit. Er zijn genoeg online mogelijkheden om eens in de twee weken een verse bos bloemen te laten bezorgen.

Meer tips over woonaccessoires lees je hier.

Mobiele versie afsluiten