Site pictogram Sfeer & Comfort

Foto op canvas vs. foto op plexiglas

Foto decoratie aan de muur

Die kale muur in je woning, het is werkelijk een doorn in het oog. Je wil er iets ophangen. Het liefst iets persoonlijks. Hoe doe je dat beter dan met een foto?! Om een foto op te hangen, heb je verschillende mogelijkheden. Onder andere een foto op canvas en een foto op plexiglas. Wij nemen je mee in de twee mogelijkheden.

Een foto op canvas

Een foto op canvas is een afbeelding die wordt afgedrukt op een canvasdoek. Dat is vergelijkbaar met een schildersdoek. Het canvas wordt vervolgens opgespannen op een houten frame, waardoor het een strakke en stevige uitstraling krijgt.

Foto’s op canvas zijn populair vanwege hun textuur en hun vermogen om een warme, artistieke uitstraling te geven aan foto’s. Ze zijn relatief licht en gemakkelijk op te hangen.

Een foto op plexiglas

Een foto op plexiglas daarentegen wordt afgedrukt op een laag van helder plexiglas. Dit zorgt voor een glanzende, reflecterende afwerking, die een foto een modern en strak uiterlijk kan geven. Een ander voordeel van plexiglas is dat het lichter is dan glas en minder breekbaar, waardoor het veiliger is om op te hangen.

Ook hebben foto’s op plexiglas vaak levendigere kleuren, doordat het licht beter wordt gereflecteerd.

Foto op canvas vs. op plexiglas

Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen. Welke het beste is, hangt af van jouw eigen persoonlijke voorkeur en het doel van de foto.

Een foto op canvas kan bijvoorbeeld veel beter passen bij een traditionele of rustieke inrichting, terwijl een foto op plexiglas mooier tot zijn recht komt bij een moderne of strakke stijl.

Bedenk dus goed welke van de twee beter past in jouw woning, bij jouw woonstijl en persoonlijke voorkeur.

Sfeerencomfort.nl, wooninspiratie en woonideeën

Sfeerencomfort.nl is hét woonblog voor wooninspiratie. Hier vind je de leukste ideeën voor huis en tuin. We hebben inspiratie voor alle woonruimtes en alle woonstijlen. Ontdek het via de handige zoekbalk bovenin.

Mobiele versie afsluiten