Site pictogram Sfeer & Comfort

Geef je woning een gezellige uitstraling met landelijke meubels

Wij Nederlanders zijn gek op gezelligheid. Een kopje koffie met vrienden aan de keukentafel of een glaasje wijn op de bank met vriendinnen. We omringen onszelf graag met onze geliefden om een gezellige en leuke tijd te hebben. Kijken we naar interieurstijlen, dan is er eigenlijk maar één stijl die iedereen kenmerkt als ‘gezellig’. Welke dat is? De landelijke interieurstijl natuurlijk! Als je een woning binnenloopt die landelijk ingericht is merk je dit bij binnenkomst al. Men omschrijft deze stijl als warm en toegankelijk, ideaal om bij thuis te komen dus.

Hoe ziet de landelijke stijl eruit?

Om te beginnen zullen we je eerst wat meer vertellen over de landelijke interieurstijl. Dit is, van oudsher, altijd al een zeer populaire stijl geweest. Een landelijk interieur kenmerkt zich door een warm en welkom gevoel. Dit ontstaat doordat het een gevoel van ‘thuis’ afgeeft. Ronde vormen en ruwe afwerkingen in meubels en natuurlijke kleuren en materialen zijn de basis van deze stijl.

Woonkamer in landelijke stijl

Als je op zoek bent naar manieren om je woning meer gezelligheid uit te laten stralen, raden wij aan om te beginnen bij de gezelligste kamer van het huis; de woonkamer! Met kameraden op de bank, vastgeklemd aan de televisie die een spannende voetbalwedstrijd uitzendt. Of met je vriendinnen een avondje genieten van jullie favoriete serie onder het genot van een wijntje. Wat de middag of avond je ook brengt, sfeer mag nooit ontbreken.

Gezellig bij elkaar kunnen zitten is in onze ogen al een echte sfeerbrenger. Sinds we het hebben over de woonkamer, is er één meubel wat absoluut niet mag ontbreken; het bankstel. Comfortabele bankstellen en relaxende fauteuils maken of kraken je avond.

Wil je een echt landelijk bankstel en dit op de meest gezellige manier toepassen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor twee bruin leren 2 zits banken en deze in een hoek te plaatsen. De reden dat wij hiervoor kiezen is dat je hierdoor nooit met 4 man op een rij zit, maar eerder 2 om 2. Dit zorgt ervoor dat niemand op de bank ‘buitengesloten’ wordt. Plaats in de hoek waar de banken samenkomen een hoektafel, daarbij voor de bank ook een salontafel. Dit zorgt voor meer dan genoeg plek om drankjes, hapjes en eventueel een bordspel kwijt te kunnen!

Natuurlijke materialen en kleuren

Eén van de kenmerken van een landelijk interieur is het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Denk hierbij aan bruin (licht & donker), gebroken wit, beigé, grijs en donker groen. Maar ook leer en hout. Door deze kleuren in je achterhoofd te houden en ze slim te combineren kom je tot een rustgevend en warm interieur.

De bruin leren bank die we eerder benoemden sluit hier dus perfect bij aan. Wat betreft de tafels maakt de kleur eigenlijk niet heel veel uit, belangrijker is het materiaal. In landelijke interieurstijlen komt hout erg veel terug. Door dit in alle tafels te laten terugkomen ben je al een heel eind op weg.

Mobiele versie afsluiten