Site pictogram Sfeer & Comfort

Geen huis is compleet zonder deze 2 klokken

klokken

Klokken hebben we allemaal wel in huis. Maar waarom eigenlijk? Echt noodzakelijk zijn ze niet meer, wanneer we het hebben over tijdweergave. Vrijwel alle apparaten om ons heen vandaag de dag kunnen de tijd tonen, en alsmede hebben de meesten van ons 24/7 een smartphone of smartwatch op zak of aan de arm. Enfin, het is een beetje een vastgeroeste gewoonte. Maar eigenlijk zijn er ook simpelweg vele andere goede redenen om een klok in huis te hebben. Klokken voegen sfeer en karakters toe aan je huis. En kunnen ook andere nuttige functies dienen. In dit artikel zullen we drie onmisbare klokken soorten toelichten.

Wandklokken

Nog steeds de meest verkochte klok. Wand of hangklokken zijn enorm handig. Heb je een kale muur, dan kun je hier een wandklok ophangen om deze op te vrolijken. Wandklokken zijn te vinden in alle stijlen, van landelijk tot industrieel. En natuurlijk niet te vergeten ook de bekende koekoeksklok is te verkrijgen als wandklok. Een van de grootste assortimenten wandklokken van Nederland is te vinden op klokkenshop.com.

Wanneer je een wandklok kiest, kun je doorgaans kiezen tussen met of zonder slinger. Dit spreekt voor zich, sommigen mensen vinden een slinger, maar niets, andere vinden het juist wat toevoegen. Smaken verschillen. Een andere keuze is mechanisch of quartz. Bij mechanische klokken is het tikken vaak duidelijk (doch niet indringend) hoorbaar. Mechanische klokken dienen ook om de zoveel tijd opgetrokken of opgewonden te worden om te blijven functioneren. Mechanische klokken doen daarmee wellicht wat ouderwets aan, maar zijn vaak heel duurzaam en gaan in principe een leven lang mee.

Quartz klokken heb je in principe nul omkijken naar. Ja je moet eens in het jaar of wellicht zelfs nog minder vaak de batterij vervangen. Quartz klokken zijn doorgaans still(er), zeker wanneer het om een digitale variant gaat.

Radio controlled klokken

Het is nog steeds onduidelijk wanneer we nou eens die vervelende zomer en wintertijd gaan afschaffen. De Europese politici worden het maar niet met elkaar eens. De kans is groot dat zij dit ook nooit zullen gaan worden. En dus zitten we waarschijnlijk nog wel even vast aan dat klokken verzetten tweemaal per jaar. Of toch niet? Wat nou als je een klok hebt die zichzelf automatisch goed zet? Klinkt te mooi om waar te zijn? Niets is minder waar, radiografische klokken of radio controlled worden ze ook wel genoemd, volgen de ‘moeder klok’ in Frankfurt die automatisch corrigeert. Zodoende past de klok zich automatisch aan, einde maart, einde oktober. Radio controlled klokken zijn in Nederland verkrijgbaar bij specialist klokkenshop.

Mobiele versie afsluiten