Site pictogram Sfeer & Comfort

Gezellige zithoek: zo creëer je ‘m

Gezellige zithoek

Je zithoek is misschien wel het gezelligste onderdeel van je woonkamer. Je kan er samen met je partner uren doorbrengen op de bank, je borrelt erop los met vrienden en je familie komt er heerlijk op de koffie (of thee). Maar hoe creëer je precies zo’n gezellige zithoek? Wij vertellen het je in dit blog.

Gezellige zithoek tips

Om jou te voorzien van een gezellige zithoek, delen wij van sfeerencomfort.nl een aantal praktische tips met je. Zo tover jij jouw zithoek om tot een knusse plek waar je iedereen over de vloer kan hebben. Komen ze:

Waarschijnlijk klinken een aantal van deze tips nog ietwat vaag. Daarom lichten we ze graag aan je toe.

#1 Kies de juiste meubels

In de basis is het belangrijk om de juiste meubels te kiezen. Zorg dat er ten minste comfortabele stoelen staan en een heerlijke bank waar je op neer kan ploffen na een lange dag. Een fauteuil of poef kan ook een gezellige zithoek creëren.

Plaats de meubels zo ten opzichte van elkaar dat ze uitnodigen tot een gesprek of interactie. Dat betekent niet allemaal gericht naar de televisie, maar juist naar elkaar.

Ook zijn een salontafel, een tv meubel en een bijzettafeltje onmisbaar in een gezellige zithoek. Jij en je bezoek kunnen daar jullie drinken op kwijt, je kan je visite voorzien van heerlijke hapjes en ze bieden je de mogelijkheid om de leukste accessoires toe te voegen.

De verschillende tafeltjes en meubels komen in allerlei verschillende stijlen, waardoor er altijd wel eentje past in jouw interieur. Onze favoriet? Een industrieel tv meubel; stoer, vol met karakter en strak. Bekijk deze foto maar eens:

#2 Een warme sfeer voor je gezellige zithoek met verlichting

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer van een kamer. Kies voor je gezellige zithoek warme, zachte verlichting in plaats van fel, koel licht. Een vloerlamp of een paar extra tafellampen kunnen die extra gezellige sfeer creëren.

#3 Voeg textuur toe

Textuur kan een kamer interessanter maken en een gevoel van gezelligheid toevoegen. Dit kan je doen door een zacht kleed op de vloer, kussens in verschillende maten en materialen of een gezellig plaid om onder te kruipen.

#4 Gebruik (voldoende) kleur

Kleur kan een grote impact hebben op de sfeer van een ruimte. Voor een gezellige zithoek kies je het liefst warme, uitnodigende kleuren. Bijvoorbeeld:

Deze kleuren brengen een ontspannen sfeer met zich mee.

#5 Vergeet de decoraties niet!

Accessoires als kandelaren, bloemen, boeken, schilderijen en beeldjes kunnen niet ontbreken. Niet alleen maken ze je zithoek gezellig, ze voegen ook een persoonlijke touch toe. Probeer alleen niet te overdrijven, want dan wordt een ruimte te druk en kan het rommelig ogen.

Check hier hoe je de muren in jouw huis kunt decoreren.

#6 Een lekkere geur maakt je gezellige zithoek helemaal af

Geur kan ook een grote invloed hebben op de sfeer van een kamer. Voeg daarom een lekkere geur toe door middel van geurkaarsen, wierook, verse bloemen of een geurdiffuser. Wedden dat je opeens veel complimentjes krijgt?

Mobiele versie afsluiten