Site pictogram Sfeer & Comfort

Hoe geef jij warmte aan je woning?

Zit ruimte

Je huis inrichten is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige mensen hebben er feeling voor en andere mensen hebben geen idee wat ze moeten doen. Met deze tips kun je de plank niet misslaan bij het inrichten van je woning.

Begin met een sfeerplaat

Om te beginnen is het goed om een duidelijk beeld te hebben van wat jij zelf leuk vindt. Waar hou je van? Welke kleuren vind je mooi? Als je iets ziet op internet wat je mooi vindt, maak daar dan een afbeelding van en plak het in je sfeerplaat. Zo heb je inzichtelijk wat jij mooi vindt en wat er bij elkaar past. Sommige dingen zul je mooi vinden, maar passen niet bij de rest. Op deze manier krijg je daar een goed beeld van.

Wat koop je eerst?

Als je echt gaat voor een volledige restyling, is het handig om eerst te beginnen bij de grote aankopen, zoals een bank of gordijnen bijvoorbeeld. Deze vallen het meest op en daaromheen kun je de rest inrichten. Daarna ga je over op de wat kleinere dingen, zoals een vloerkleed of salontafel. Bij Webkarpet.nl kun je een hoop inspiratie op doen en prachtige vloerkleden uitzoeken. Blijf ook goed je sfeerplaat in de gaten houden om te kijken of hetgeen dat je koopt past bij die plaat.

Accessoires en kleinere spullen

Als je de wat grotere spullen hebt gekocht, ga je over naar de kleinere spullen. Hieronder vallen de lampjes, kaarsen etc. Ook hier houd je goed je sfeerplaat in de gaten. Zorg er in ieder geval voor dat je huis niet te vol komt te staan en dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn. Het hoeft natuurlijk niet allemaal hetzelfde te zijn, maar het geeft wel rust in huis als alles een beetje bij elkaar past.

Laat er iets uitspringen

Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar het kan heel mooi zijn om een echte eyecatcher in huis te hebben. Hierbij kun je denken aan het vloerkleed of de bank. Daaromheen laat je de rest van het interieur wat rustiger. Op die manier krijgt je interieur wel echt wat karakter. Het kan ook zijn dat je juist de accessoires eruit laat springen door deze in een felle kleur uit te zoeken.

De muren… Wat moet je daarmee?

De muren zijn voor veel mensen een uitdaging om iets mee te doen. Ga je ze in een kleur verven, laat je ze wit of hang je een groot kunstwerk op? Ook hier geldt: Overdoe het niet en houd je sfeerplaat in de gaten.

Mobiele versie afsluiten