Site pictogram Sfeer & Comfort

Industriële woonstijl

In ons drukke leven is thuis de plek waar we tot rust komen. Als je uit je werk komt, of van afspraken en je komt binnen door de voordeur, moet eigenlijk alle stress van je afvallen. Thuiskomen in jouw oase van rust. In het interieur waar jij gelukkig van wordt. We hebben veel keuze en krijgen tips en ideeën uit de woonbladen en de vele televisieprogramma’s.

De laatste trends komen langs. Adviezen over kleurgebruik en materialen en ook in de woonwinkels en woonboulevards worden we geïnspireerd.

Industriële woonstijl

De trend die niet meer weg te denken is, is de industriële woonstijl. Deze ruimtelijke stijl met robuuste en stoere elementen is in iedere woning wel toe te passen. Alles of juist een aantal details in deze stijl. Vaak ook met een vintage knipoog. Stoer hout, steigerpijp, staal, baksteen en beton. Het heeft iets rauws. De combinatie met bijvoorbeeld zachte materialen is geweldig en zorgt meteen dat het niet te kil wordt. Ook de warme houttinten en leer zorgen ervoor dat het toch gezellig en huiselijk aandoet. Of industrieel gecombineerd met landelijk of juist meer de botanische stijl kan ook heel aantrekkelijk zijn en zorgen voor de gewenste huiselijkheid. Om de ruimtelijkheid te behouden wordt vaak ook gekozen voor een paar grote items, zoals een stoere vintage fabriekslamp bijvoorbeeld.

Staal

Industrieel wonen is niet meer voorbehouden aan de mensen die in een mooi oud fabriekspand wonen. Iedereen kan een industrieel interieur kiezen in iedere woning. Wil je verder gaan dan alleen je meubels en materialen, dan is een mooie stap om ook naar de deuren en deurkozijnen in je huis te kijken of na te denken over glazen tussenwanden. Het is de finishing touch in jouw huis. Ook in de woonprogramma’s zie je regelmatig glazen wanden in stalen kozijnen terugkomen of met een mooie roedeverdeling in het glas. Het geeft je hele huis meteen die prachtige industriële uitstraling.

Kunststof kozijnen

Vind je al dat staal te zwaar of is je budget wat kleiner? Daar is een fantastische oplossing voor. Kunststof kozijnen in een steel-look. Prachtig strak en stoer vormgegeven, maar met het gemak van kunststof. Voordeliger en lichter, maar met dezelfde robuuste uitstraling als echt staal.

Voordelen van kunststof

Natuurlijk kun je ook je houten kozijnen zwart verven, maar zwart trekt warmte aan en de kozijnen kunnen eerder kromtrekken. Kies je voor echt staal, dan is de isolatiewaarde vele malen minder dan bij kunststof. Kunststof is enorm onderhoudsvriendelijk en bestand tegen alle weersinvloeden. Daarnaast is het ook in aanschaf een stuk vriendelijker geprijsd. Er is tegenwoordig enorm veel keus in kleur en uitstraling en deze kozijnen zijn onderhoudsarm, dus het is een zorgeloze keuze. Je kunt er de komende jaren tegen. De uitstraling van de steel-look kozijnen is hetzelfde als de stalen variant.

Genieten

Dus als je van je afspraken thuis komt, de voordeur binnenwandelt, je mooie staal met glazen kamerdeur opent en wordt opgenomen in de stoere, industriële sfeer in je huis, dan kom je helemaal tot rust. Dat is genieten!


Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op woongebied? Lees hier meer!

Mobiele versie afsluiten