Site pictogram Sfeer & Comfort

Keuken investeringen die je geld waard zijn

Keuken

Zodra je op het punt staat om je keuken te moderniseren of verbouwen ga je natuurlijk op zoek naar nieuwe apparatuur die daarbij past. Je kunt tegenwoordig kiezen voor een nieuwe slimme koelkast, een inbouw koffiezetapparaat of een paar wijnkasten waar je jouw geliefde flessen wij in kunt bewaren. Welke investeringen in de keuken zijn de moeite waard en welke kun je beter achterwege laten? Het zijn niet alleen de nieuwe apparaten waar je aan moet denken maar ook aan het ontwerp en de manier waarop je jouw nieuwe keuken kunt financieren.

Luxe kost geld

Wil je een nieuwe keuken laten plaatsen die voorzien is van de nieuwste technische snufjes? Dan moet je bereid zijn om daarvoor diep in de buidel te tasten. Een energiezuinige koel- en vriescombinatie zal minder stroom verbruiken dan je huidige apparaat maar de aanschaf ervan zal zwaar wegen op je budget. Kleinere apparaten zoals een wijnkoelkastje of een magnetron zijn dan wel een stuk goedkoper, maar als je meerdere van dat soort machines aanschaft dan lopen de kosten al snel op. Wat is tenslotte een moderne keuken zonder magnetron, vaatwasser of koffiezetter? Behalve al deze apparatuur kunnen extra accessoires, zoals zelfsluitende keukenkastjes, de offerte voor je nieuwe keuken behoorlijk de hoogte in sturen.

Voor extra waarde kies je voor neutraal

Als je echt een investering in je keuken wilt doen die het geld waard is dan kies je voor een tijdloos en neutraal design. Niet iedereen houdt bijvoorbeeld van een moderne keuken met felrode keukenkastjes of van een keuken met Toscaanse invloeden, je zult verbaasd staan hoe jouw droomkeuken toekomstige kopers kan afschrikken. Het is daarom verstandig om voor de inbouw versies van de apparatuur die je aan wilt schaffen te kiezen. Wie toch kleur in zijn of haar keuken wil zien die kan het beste kiezen voor gekleurde accenten zoals hand- en theedoeken, bestek en servies met vrolijke prints.

Kijk naar het heden en de toekomst

Houdt goed in de gaten hoe het zit met trends als je binnenkort wilt investeren in je keuken. Sommige nieuwe kleur- en materiaalcombinaties kunnen er nu heel leuk uit zien maar kunnen door nieuwe collecties al snel uit de mode raken. Dan blijf je binnen enkele jaren met een vrije nieuwe keuken zitten die er veel ouder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Dat is bijzonder vervelend als je geld geleend hebt om al die investeringen te betalen, vooral als je nog meerdere termijnen moet afbetalen. Kijk daarom ook goed naar de verschillende financieringsmogelijkheden als je een bepaald bedrag moet lenen voor je nieuwe keuken.

Al met al is het rustig de tijd nemen om goed doordacht een beslissing te maken over welke keuken het beste bij jouw wensen en financiële plaatje past de beste investering die je kunt doen. Uiteindelijk zul je op die manier kiezen voor de materialen, accessoires en apparatuur waar je lang plezier van zult hebben en die na een aantal jaren gebruik nog steeds voor extra waarde zorgen.

Mobiele versie afsluiten