Site pictogram Sfeer & Comfort

Koop je tuinartikelen nu en niet in de zomer

Spinnenweb

Tuinmeubelen kopen doe je toch in de lente denk je misschien. Maar waarom zou je dat niet in de winter doen? Vaak krijg je een leuke korting en jij kunt in het voorjaar meteen plaatsnemen op je nieuwe loungebank.

Niet alles is handig om nu te kopen

Niet ieder tuinartikel is handig om in de winter te kopen, maar bij de meeste kan het echt geen kwaad en je bespaart er een hoop geld mee. Let er op dat je geen kwetsbare spullen koopt die je niet binnen kunt zetten. Dat zou zonde zijn van je geld. Sommige meubels moet je ook eerst behandelen voordat je ze veilig in guur weer kunt zetten. Let hier op als je ervoor kiest om je nieuwe tuinmeubelen te kopen in de winter.

Wat kun je wel makkelijk kopen in de winter?

Als je voldoende opslagruimte hebt, is het natuurlijk makkelijk. Dan kun je alles in de winter kopen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar met een afdekhoes kun je al een hoop bereiken. Zo is de winter een prima tijd om een barbecue te kopen. Je kunt hem prima afdekken met een hoes en je kunt er zelfs in de winter gebruik van maken.

Je tuinmeubelen kun je ook goed in de winter kopen. Het ligt een beetje aan de kwaliteit natuurlijk, maar ook hierbij geldt dat je je meubels gewoon kunt afdekken met een hoes in de winter. Als je meubels koopt die snel verweren in de winter, is het wel beter dat je ze eerst behandelt of binnen zet.

Ook planten kunnen de winter door

Natuurlijk niet alle planten, maar er zijn voldoende planten die je in de winter kunt kopen en die het goed doen. Je kunt hierbij denken aan de Sneeuwbal, Winterviolen, Toverhazelaars en Winterjasmijn. Deze planten zijn wintervast en geven je tuin weer een beetje sfeer in de winter.

De accessoires niet vergeten

Accessoires kun je eigenlijk altijd wel kopen. Als je ze niet direct buiten kunt zetten, dan kun je ze binnen bewaren tot het weer warmer wordt. In de winter kun je je tuin heel leuk versieren met dingen om de dieren een beetje te helpen. Zo kun je nootjes en vetbolletjes ophangen bijvoorbeeld. Maar voor de egels kun je ook huisjes neerzetten waar ze hun winterslaap kunnen houden. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat ze niet gestoord worden.

Mobiele versie afsluiten