Site pictogram Sfeer & Comfort

Maak je woning slimmer met smart home raamdecoratie

Moderne woonkamer

Onze (groot)ouders moesten naar de televisie lopen om van Nederland 1 naar Nederland 2 te schakelen. Toen kwamen er afstandsbedieningen met draad, toen draadloos en nu hebben veel huishoudens een settop-box met uitgesteld kijken en 100+ kanalen om uit te kiezen. Smart home ligt wat dat betreft achter op de televisie. Er zijn relatief weinig huishoudens waar de verlichting met een app bediend wordt of door ‘licht aan’ te zeggen tegen een luidspreker. Onbekend maakt onbemind, op deze pagina leggen we in het kort uit wat er mogelijk is met smart home toepassingen èn bekijken we de voordelen van smart home raamdecoratie in het bijzonder.

Waarom kiezen voor smart home raamdecoratie?

Mensen handelen uit gewoonte, vaak leidt dit tot acties op de automatische piloot. Ook jij hebt waarschijnlijk een ochtendritueel met enkele handelingen die eigenlijk compleet absurd zijn als je er echt over nadenkt. Dit biedt comfort, zekerheid en stabiliteit. Ongemakken horen ook bij dit patroon. Je stoot je teen in nacht op weg naar het toilet omdat je geen fut hebt om de lichtschakelaar om te zetten. Met een eenvoudige en heel betaalbare lamp met bewegingssensor is dit probleem opgelost maar dat stoten van je teen behoort tot het ritueel. Gordijnen openen en sluiten is ook typisch een handeling die je uitvoert maar niet over nadenkt. Tot je ontdekt dat het beter kan. Hier zijn zeven redenen om te kiezen voor smart home raamdecoratie.

  1. In de ochtend ontwaak je door natuurlijk zonlicht, je hoeft ook niet uit bed te stappen om te ontdekken dat de wereld bedekt is met een laag sneeuw in de winter.
  2. Als de zon in de zomer fel is, dan kun je alle gordijnen aan die zijde van de woning even sluiten tot de zon weg is.
  3. Je zit verdiept een boek te lezen of te werken achter de computer terwijl de zon ondergaat. Je hebt geen zin om op te staan maar je wilt ook niet zwaaien naar de buren die steeds langslopen terwijl ze hun hond uitlaten.
  4. Zeker in de winter kom je vaak pas na zonsondergang thuis, je woning ziet er verlaten uit met de gordijnen open. Dit kun je automatiseren.
  5. Op vakantie hoef je niet te kiezen voor altijd open of altijd dicht maar laat je de smart home installatie zelfstandig doorgaan. Dit is een effectieve vorm van inbraakbeveiliging.
  6. Als de rookmelder in huis afgaat heb je behoefte aan zicht. Laat direct de raamdecoratie op maat openen in noodgevallen.
  7. Je zou graag de bank voor het venster plaatsen maar dan moet je altijd over de bank klimmen om de gordijnen te openen of sluiten. Dit hoeft niet meer als er een geautomatiseerde gordijnrails aanwezig is.

Je kunt waarschijnlijk zelf nog meer voordelen bedenken. Als je er eenmaal aan gewend bent begrijp je niet waarom je deze keuze niet veel eerder gemaakt hebt.

Zo ga je te werk

Met PoweredBlinds is het automatiseren van je raamdecoratie een fluitje van een cent. Je meet zelf de maten op, je stelt een set naar keuze samen en je installeert het geheel thuis. Daarbij kun je kiezen voor het type bediening en de koppeling met je smart home systeem. Met een bridge zoals de TaHoma van Somfy koppel je alle andere slimme apparaten die je in huis hebt.

Wil je de raamdecoratie bedienen met een afstandsbediening? Dat is mogelijk. Met een app of met Siri? Ook dat kan. Heb je smart home apparatuur in huis die niet werkt met io-homecontrol? Probeer dan met IFTTT een koppeling te maken. Slimme gordijnen bieden namelijk nog veel meer mogelijkheden als je ze koppelt met andere smart home toepassingen. Een slimme woning begint bij slimme bewoners!

Kijk voor meer inspiratie in en om jouw huis op: https://www.sfeerencomfort.nl/categorie/industriele-inrichting/

Mobiele versie afsluiten