Site pictogram Sfeer & Comfort

Maskeer je televisie voor een sfeervol interieur

Een televisie is leuk om naar te kijken, maar niet leuk om tegenaan te kijken. We werken de tv dan ook graag inventief weg in het decor. Laat het grote, zwarte scherm je decoratie niet overschaduwen en doe je voordeel met onze tips voor het maskeren van je televisie.

Gebruik een willekeurige kast voor je tv

Zeker wanneer je plaats over hebt in bijvoorbeeld je garderobekast of servieskast, hoef je geen speciaal televisiemeubel te kopen. De televisie kan prima opgeborgen worden in bijvoorbeeld een kast met schuifdeuren. Zo lang je kast maar groter is dan de televisie.

Pas je interieur aan op de tv

Hang planken en fotolijsten aan de muur met dezelfde randen als de rand van je televisie. Combineer bijvoorbeeld een strakke, witte televisielijst met planken in dezelfde dikte en kleur. Zo wordt je televisie deel van jouw zorgvuldig samengestelde interieur.

Investeren in een televisiekast

Een tv-kast is meer dan welk meubelstuk ook geschikt om jouw tv op te bergen. Wanneer je een televisiemeubel gebruikt, kun je de stekkerdoos ook in de kast opbergen. Zo gaat er maar één snoer naar de kast. De keuze is veelzijdig: van design tot sfeervol, van budget tot luxe en van sober wit tot een meer uitdagende kleur.

Verstop je televisie achter fotolijsten

Hang je televisie aan de muur en maak er een frame omheen, precies even groot als 12 A3 lijsten. Kies mooie prenten, foto’s of andere afbeeldingen uit die bij je interieur passen. Liefst met ruimte eromheen zodat het geheel niet te druk aandoet. Doe de afbeeldingen in de lijsten en bevestig deze op twee scharnierpanelen voor het frame. Doe je de panelen dicht, dan gaat je televisie listig verscholen achter de lijsten.

Overstem de tv met een robuust mediameubel

Een andere mogelijkheid is het verplaatsen van de aandacht van de televisie naar het televisiemeubel. Kies voor een groot, dramatisch mediameubel van mooi materiaal zoals hout of glas. Nu kijkt iedereen naar je prachtige nieuwe kast in plaats van naar je televisie.

De tv op je slaapkamer verstoppen

Een nieuwe trend zijn bedden met televisie lift in het voeteneinde. Zo houd je ook de slaapkamer opgeruimd en de oppervlakten leeg. De tv is eenvoudig op te bergen in de bedden met ingebouwde televisie lift dankzij de bijgeleverde afstandsbediening.

Vermijd de tv en koop een projector

Je kunt de televisie natuurlijk ook helemaal vermijden en gaan voor een projector. Ben je klaar met televisiekijken, dan zet je de projector uit en berg je hem eventueel op. Met een projector is het bovendien net alsof je in de bioscoop zit met een ‘scherm’ vanaf 100 inch. Ook over de kwaliteit hoef je niet in te zitten, want tegenwoordig biedt een goede projector een verbazingwekkende hoge resolutie. Projecteer op een scherm, of eenvoudigweg op een gladde muur.


Verberg je televisie in het dressoir

Koop een losse televisielift en laat deze inbouwen in het dressoir. Zo kun je ook in de woonkamer gebruikmaken van dit vernuftige systeem. Houd er wel rekening mee dat het je kastruimte kost. Bekijk van te voren wat de mogelijkheden zijn zodat je ruimte overhoudt voor televisieaccessoires.

Ga voor een stijlvolle tv

Bestaat er zoiets als een stijlvolle televisie? Jawel, er zijn al verschillende producenten van televisies die het apparaat een design uiterlijk hebben aangemeten. Naast het projecteren van een klok, foto’s of een haardvuur op het scherm kan de televisie in zijn geheel ook als kunstwerk fungeren. Een van deze strakke sculpturen kun je met trots op de kast zetten.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Je televisie verborgen in een wandspiegel: het kan. Een televisiespiegel zorgt ervoor dat je een stijlvolle spiegel aan de wand hebt tot je de tv aanzet. Dan verschijnt er als bij toverslag beeld op de spiegel en kun je genieten van een avondje tv-kijken. Er zijn van deze tv verschillende maten en modellen verkrijgbaar.

Monteer een paneel aan de muur

Monteer je televisie aan de muur en maak er een ondiepe kast omheen. Laat een schuifpaneel voor de televisie vallen, waardoor deze aan het oog onttrokken wordt. Een uitstekende oplossing wanneer er meer media verhuld moet worden, bijvoorbeeld cd’s en dvd’s. Wil je ook muziek afspelen zonder het scherm open te hoeven doen, kies dan voor geperforeerd paneel. Zo laat het paneel wel muziek door en kijk je niet tegen het scherm van je tv aan.

Integreren in het interieur

Heb je een strakke televisie die niet misstaat in een designinterieur, dan hoef je deze niet te verstoppen. Maak er in plaats daarvan een aandachtstrekker van door hem centraal aan de muur te hangen. Combineer met een lange, lage kast voor je home cinema systeem, de dvd speler, de afstandsbediening en meer. Decoreer met planten, boeken, kunst of andere kleurrijke accessoires.

Mobiele versie afsluiten