Site pictogram Sfeer & Comfort

Zo zorg je voor meer sfeer op de bovenverdieping

Bij een upgrade of verbouwing van het huis wordt vaak als eerste gekeken naar de benedenverdieping. Niet gek ook: hier breng je veel tijd door én ontvang je vrienden, kennissen en andere bezoekers. Maar dan volgt de bovenverdieping. Of stel je dat uit?

First things first en vervolgens de bovenverdieping

Dat je er zelf veel tijd doorbrengt én dat je hier je gasten ontvangt, zijn twee goede redenen om ervoor te zorgen dat vertrekken als de woonkamer, keuken en hal voldoen aan je interieur wensen.

Zodra deze ruimtes zijn aangepakt en opgeknapt, is vaak de bovenverdieping van het huis aan de beurt. Hoe maak je de bovenverdieping sfeervol? Hieronder geven wij je drie goede tips om hiermee te beginnen.

Begin bij het trappengat

Wat de hal is voor de benedenverdieping is het trappengat voor de bovenverdieping. De look en feel van de trap schept een bepaalde verwachting van de rest van de bovenverdieping. Ook is de trap boven én beneden zichtbaar waardoor deze bijdraagt aan het uiterlijk van beide verdiepingen.

Zorg er daarom voor dat de trap netjes is afgewerkt in dezelfde interieurstijl als de rest van de verdieping. In veel gevallen is het niet nodig om een splinternieuwe trap te plaatsen om de juiste sfeer te creëren; een traprenovatie volstaat dan. Laat de trap renoveren door een traprenovatie specialist. Deze experts hebben ervaring met het opknappen van diverse trapmodellen en oog voor detail zodat de trap nauwkeurig wordt afgewerkt.


Tevens zijn er diverse interieurstijlen beschikbaar voor de trap, zodat de trap in de gewenste stijl gerenoveerd kan worden.

Lekker slapen

Waar je slaapkamer sfeervol en gezellig maken vroeger thuis dé uitdaging was, kunnen wij ons voorstellen dat je dat tegenwoordig wat meer links laat liggen. Je woont en leeft nu namelijk in je woonkamer en in je slaapkamer slaap je slechts.


Toch is het belangrijk om deze kamer ook sfeervol in te richten. Zo ga je altijd met een lekker gevoel slapen en word je ook prettig wakker. En wist je dat je dit zonder al te veel moeite al voor elkaar kan krijgen?

Zorg ten eerste voor prettige verlichting. In de slaapkamer heb je niet per se heel veel licht nodig, dus zorg voor sfeer. Kies vervolgens een leuk printje beddengoed uit met wat bijpassende sierkussens. Wat ook een echte trend is, zijn planten in de slaapkamer. Het is niet alleen gezond, maar zorgt ook nog eens voor een frisse sfeer. Op deze manier doe jij op een fijne manier je ogen dicht én weer open.

Sfeer in de badkamer

Een sfeervolle badkamer zorgt ervoor dat je tot rust komt en de perikelen van de dag even kunt vergeten. Wil je de bovenverdieping onder handen nemen? Neem dan het interieur van de badkamer eens onder de loep. Zijn de badkamer tegels oubollig? Vervang deze dan door een strakke tegel of kleurrijk mozaïek.

Vaak creëer je in de badkamer eenvoudig een luxe sfeer door het plaatsen van de juiste verlichting en accessoires. Zorg dat de badkamer niet te rommelig is en kies voor verlichting die afgesteld kan worden op het moment van de dag. Denk verder na over een luxe eyecatcher in de badkamer: droom je van een regendouche, vrijstaand bad of dubbele wastafel? Dan is dit hét moment om de badkamer te verbouwen of te laten verbouwen door een badkamerspecialist in de buurt.

Aan de slag met de bovenverdieping

Op deze manier kun je dus met kleine, maar ook grote aanpassingen meer sfeer creëren op de bovenverdieping. Begin gewoon klein en kijk wat je daar al mee kunt bereiken. Succes!

Mobiele versie afsluiten