Site pictogram Sfeer & Comfort

Ontdek het comfort van hordeuren

Huis

Bij het woord hordeuren denken de meeste mensen aan de zomer. Warm weer, ramen en deuren open en dan de hordeur dicht zodat er geen ongewenste insecten of andere dieren kunnen binnenkomen. Het neemt ons mee naar zwoele nachten, koele zomerochtenden en de zekerheid dat je ongestoord van het binnen leven kunt genieten. Toch heeft een hordeur veel meer voordelen, het hele jaar door en de slimme montage gecombineerd met sterke materialen zorgen ervoor dat de hordeur wel tegen een stootje kan.

Sterke materialen

De hordeur is van Japanse makelij wat betekent dat er een goede kwaliteit gaas geleverd wordt met een sterk frame. De sterkte van deze combinatie voorkomt dat de deur dichtklapt bij harde wind, het is dus windvast. Een veel gebruikt mechanisme bij hordeuren is het oprollen van het gaas wanneer de deur geopend wordt. Bij een plissé hordeur wordt het gaas opgevouwen. Dit voorkomt voortijdige slijtage waardoor de levensduur behoorlijk verlengd wordt. Daarnaast ziet het er natuurlijk fraai uit.

Een met het kozijn

Je hebt diverse manieren waarop de hordeur gemonteerd kan worden. Er is keuze tussen in het kozijn, erop of op de muur. Doordat het frame van de deur in zo ongeveer alle denkbare RAL kleuren besteld kan worden en je kunt kiezen uit grijs of zwart gaas, past de hordeur in werkelijk iedere deur of schuifpui binnen elk interieur of exterieur. Soms kan een hor storend zijn in de winter, maar deze hordeur wordt een met het kozijn. Je ziet dus nauwelijks dat er een hordeur bevestigd is wanneer het plissé opgevouwen zit en het maakt niet uit of het bij een aluminium, houten of kunststof kozijn toegepast wordt.

De plaatsing

De plissé hordeur is te monteren bij naar binnen- en naar buiten draaiende deuren, een schuifdeur en openslaande deuren. Bij openslaande deuren wordt vaak de variant met dubbele plissédeur toegepast. De hor is dan vanuit het midden twee kanten op te schuiven. Op maat laten maken is geen probleem mits er rekening gehouden wordt met minimum afmetingen. Er zit namelijk een mechanisme in het frame gekoppeld aan dat vouwen. Ook wordt het in- en uitvouwen van het gaas in een rail begeleid. Verder is zo ongeveer alles mogelijk. Over het algemeen is de hordeur op maat zelf te plaatsen.

Gebruiksgemak en andere voordelen

De hordeur is dus simpel op te vouwen door eenvoudig de deur open of dicht te schuiven. Bij een stevige wind kun je rustig de deur laten openstaan. De hor is windvast. Een ander voordeel, naast het buitensluiten van muggen en andere ongewenste dieren in de zomer, is het tegenhouden van stof wat vaak door de wind het huis in geblazen wordt. Verder worden bijvoorbeeld ook blaadjes en dergelijke buiten gehouden wanneer je in andere seizoenen dan de zomer graag alles even openzet om frisse lucht in huis te halen . Ook werkt de hordeur een beetje als een zonnescherm. Door het gaas wordt het licht dat naar binnenvalt gefilterd.

Een hordeur en dan vooral de uitvoering in plissé heeft zoveel voordelen dat je het hele jaar onbezorgd en met plezier even een raam of deur openzet voor wat frisse lucht.

Mobiele versie afsluiten