Site pictogram Sfeer & Comfort

Een modern interieur creëer je zo!

modern interieur

Elk interieur ziet er weer compleet anders uit. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een klassiek interieur met een houten vloer en veel details. Andere mensen kiezen juist liever voor een landelijk interieur met veel raamdecoratie en mooie vloerkleden. Een andere populaire keuze van de afgelopen jaren is een modern interieur. Dit interieur kenmerkt zich door strakke lijnen en tijdloze kleuren. Wil jij ook graag een modern interieur in jouw huis? Volg dan de tips uit dit artikel op.  

Een vloer met betonlook

Je kunt de uitstraling van je huis een stuk moderner maken door een gietvloer aan te leggen. Een gietvloer is volledig naadloos en dit geeft een moderne look aan de kamer. Het voordeel van een gietvloer is dat je deze volledig naar je eigen smaak kunt aanpassen. De kleur en het design van de vloer zijn namelijk volledig aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een gietvloer met een betonlook, of laat juist een betonvloer leggen en werk deze af met een betonvloercoating voor een mooie moderne uitstraling.

Neutrale kleuren en strakke lijnen voor een modern interieur

Een modern interieur kenmerkt zich door haar strakke en neutrale uiterlijk. Kies daarom voor meubels in neutrale kleuren zoals wit, zwart, bruin of grijs. Koop bijvoorbeeld een grijze bank en combineer dit met een witte tafel. Om te voorkomen dat het interieur saai wordt kiezen veel mensen ervoor om de neutrale kleuren te combineren met één opvallende kleur. Leg bijvoorbeeld rode kussens op de bank of koop een blauw tafelkleed.

Moderne keuken met houten details

In een modern interieur mag natuurlijk geen prachtige keuken ontbreken. Veel mensen kiezen ervoor om een kookeiland of een bar in de keuken te plaatsen, maar ook als je hier geen ruimte voor hebt kun je een mooie moderne keuken creëren. Gebruik net als in de andere ruimtes neutrale kleuren en kies voor weinig decoratie. Je geeft de keuken een minder saai uiterlijk door ook hier te spelen met één opvallende kleur of door bijvoorbeeld houten details aan de keuken toe te voegen.

Mobiele versie afsluiten