Site pictogram Sfeer & Comfort

Tips voor het verhuizen en waar inboedel tijdelijk op te slaan

Verhuizen

Heb je op de planning staan om te gaan verhuizen? Dit kan vanzelfsprekend een flinke klus zijn. Wij geven je tips voor een vlekkeloze verhuizing, wat je goed hebt voorbereid waardoor je zonder al teveel stress kunt gaan verhuizen. Zo gebruik je deze checklist voor een zorgeloze verhuizing. Ook geven we je een extra tip voor als je tijdelijke opslagruimte zoekt, waar je je inboedel kunt opslaan.

Verhuistips

Belangrijk is om van te voren te weten om hoeveel spullen het gaat die er verhuisd moeten worden in verhuisdozen. Zo kun je een goede berekening maken van hoeveel verhuisdozen je nodig hebt en deze van te voren inslaan. Hier bestaan ook handige berekeningen voor, om erachter te komen hoeveel kubieke meter er van de ene woning naar de andere moeten gaan. Deze kartonnen dozen kun je natuurlijk online kopen, maar er zijn vaak ook dozen verkrijgbaar bij de supermarkt om gratis mee te nemen. Ook kun je ze vast en zeker lenen binnen vrienden- en/of familiekring. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk om je in te schrijven bij je nieuwe gemeente. Hier komen ook adreswijzigingen bij kijken voor tal van dingen waar jouw (binnenkort vorige-) adresgegevens staan opgeslagen en die allemaal gewijzigd moeten worden. Ook voor gas, water en licht moet je je netwerkbeheerder op de hoogte stellen.

Uiteraard heb je ook grote meubels in huis staan, zoals een kast, bed etc. Bereken van te voren goed hoe groot deze zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je bijvoorbeeld niet met een bankstel door de deur heen kunt komen bij het verhuizen.

Natuurlijk gaan er ook breekbare spullen mee in de verhuizing. Gebruik hier aparte verhuisdozen voor en schrijf op de zijkant van deze dozen op dat het breekbaar is. Overigens is het daarnaast überhaupt verstandig om altijd op dozen op te schrijven wat erin zit en/of bij welke kamer dit hoort, dat scheelt heel veel tijd bij het uitladen van alles in de nieuwe woning. Pak ook verhuisdozen niet direct uit bij het uitladen, maar stal eerst alles goed uit en breng ze naar de juiste kamer. Zorg er eerst voor dat alle grote meubels en dergelijke op de juiste plek staan, vervolgens komen de kleinere dingen in de verhuisdozen aan bod.

Opslagruimte huren

Heb je tijdelijk extra ruimte nodig om je inboedel op te slaan? Bijvoorbeeld omdat de nieuwe woning nog niet af is en je eventuele nieuwe meubels niet kwijt kunt in je huidige woning? Maak dan gemakkelijk gebruik van het huren van een opslagruimte. Deze zijn er in allerlei maten waardoor je altijd een geschikte self storage voor jezelf vindt. Via een platform als Opslagmarkt vind je altijd een ruimte bij jou in de buurt. Maak gebruik van een online calculator om te zien hoeveel opslagruimte je nodig hebt.

Mobiele versie afsluiten