Site pictogram Sfeer & Comfort

Visgraat laminaat

visgraat

De markt is tegenwoordig rijk aan vloeropties. En het kiezen van de juiste vloer voor je huis kan intimiderend zijn. Voor liefhebbers van de visgraatvloeren is er iets voor jou. Het goede aan visgraat is dat je er creatief mee kunt worden en verschillende materialen kunt gebruiken, zoals tegels, hout en vinyl. Het visgraatpatroon wordt nog steeds beschouwd als een aantrekkelijke manier om huizen te decoreren. Het verschil is dat niet alleen de rijken en nobelen van de voordelen kunnen genieten. Iedereen uit alle lagen van de bevolking is welkom om te genieten van de voordelen van visgraat laminaat.

Visgraat vinylvloeren

De grootte van je kamer en persoonlijke esthetiek spelen een grote rol bij het bepalen van de grootte van je visgraatpatroon. Zoals verwacht, zal een grote kamer ruimte bieden aan grote visgraatpatronen. Het tegendeel is ook waar. Het installeren van visgraatvinylvloeren kan een gedoe zijn, maar is niet onmogelijk. Als je een ervaren doe-het-zelver bent die geduldig is en graag details wil, mag er niets misgaan. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het leggen van laminaatvloeren in het visgraatpatroon. Onthoud dat aandacht voor detail belangrijk is. Afwijking in de kleinste plank kan leiden tot een puinhoop over de hele vloer.

Het proces van het leggen van laminaatvloeren in visgraatpatroon

Stap 1: Leg de ondervloer neer.

De eerste stap is om de ondervloer neer te leggen. De vloer vereist een dunne onderlaag, die zorgt voor een zachte demping en de onregelmatigheden op het legoppervlak egaliseert. Het standaard te gebruiken schuim moet een tot 2 mm dik zijn. Je kunt echter kiezen voor een dikkere vulling om het geluid en de holle klikken van gemaakte schoenen te verminderen. Dikkere schuimen laten de vloer klinken als echt hout.

Stap 2: Bepaal de centrale positie van de kamer.

De volgende stap is om uit te zoeken waar het midden van de kamer is. Je kunt hiervoor een meetlint gebruiken. Trek een krijtlijn door de kamer door het middelpunt. Bepaal ook de punten waar het veld en de rand zullen bezetten.

Stap 3: Maak een spijkerblanco

Je gebruikt de spijkerplaat als sjabloon om ervoor te zorgen dat je planken perfect uitgelijnd zijn. Schroef een rechthoekige driehoek vast van een stuk multiplex van een halve cm. De korte zijden van de driehoek moeten even groot zijn als de lengte van je planken.

Stap 4: Leg de vloer

De volgende stap is om de eerste plank tegen de spijkerplaat te plaatsen. Plaats een tweede plank aan de andere kant van de spijkerplaat zodat de planken elkaar overlappen. Gebruik een plank en een hamer om de planken stevig tegen elkaar te tikken. Doe hetzelfde voor andere delen van de kamer totdat je het visgraatpatroon hebt gevormd. Wanneer je aankomt op de posities waar je spijkers hebt gelegd, schroef je ze los en verplaats je ze naar de tegenoverliggende rand van de kamer. Als je klaar bent, zul je lege ruimtes opmerken op de posities die werden ingenomen door de spijkers. Vul deze ruimtes. Je kunt nu de rand plaatsen en je bent klaar om te gaan! Door een visgraatpatroon aan je laminaat toe te voegen, krijgt je huis diepte, interesse en stijl. Desalniettemin is het goedkoper en gemakkelijker in vergelijking met bewerkt of massief hardhout. Visgraatvinylvloeren zijn de keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar weelderige, glamoureuze vloeren zonder overdreven bedragen te hoeven uitgeven.

Voor meer inspiratie. Klik hier

Mobiele versie afsluiten