Site pictogram Sfeer & Comfort

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een kunststof betonvloer

Nu horen we je al denken, hoe werkt dat precies? Is het nou een betonvloer of een kunststof vloer? Het gaat hier om gietvloeren, vloeren van kunststof materiaal, die net zo stevig zijn als beton en ook de uitstraling van een betonvloer kunnen krijgen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor omdat ze willen genieten van de voordelen van een kunststofvloer, maar de uitstraling van een karaktervolle betonvloer ook wel erg aantrekkelijk vinden.

Wat zijn dan de voordelen van een gegoten vloer

De reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een vloer te laten gieten in een woning ligt voor de hand. Er komen steeds betere vloeren op de markt, en moderne vloer gaan ook steeds langer mee. Vergelijk het maar eens met traditionele vloeren zoals een vloer van hout. Deze gaat vaak drie jaar lang mee en er kunnen eenvoudig beschadigingen optreden. Een gegoten vloer kan echter wel tientallen jaren lang meegaan en is bovendien eenvoudig te onderhouden waardoor deze ook gemakkelijk in een goede staat blijft.

Waarom een kunststof vloer met een betonlook?

Waarom schaffen mensen precies een kuntstofvloer aan die lijkt op een betonvloer? Horen we je denken. Dit levert echter diverse voordelen op. Er zijn veel mensen die een echte betonvloer willen maar dit is praktisch gezien vaak minder handig. Een betonvloer is namelijk niet eenvoudig af te werken en ook qua onderhoud is een betonnen vloer een stukje minder handig. Het ziet er echter wel heel mooi uit. Daarom kiezen veel mensen voor een kuntstofvloer die lijkt op een betonvloer.

Meer voordelen dan je zou denken

Naast de lange levensduur en het gemak en onderhoud heeft een gegoten vloer nog meer voordelen, nadat die je wellicht niet zou verwachten. Als er een beschadiging optreedt, bijvoorbeeld als er iets zwaars is gevallen op de vloer, is dit eenvoudig lokaal te herstellen. En daarmee bedoelen we dat de hele vloer niet vervangen hoeft te worden maar de beschadiging toch verholpen kan worden.

Mogelijkheden qua afwerking

Een ander groot voordeel is de vele verschillende mogelijkheden die je hebt qua afwerking. Je kan ervoor kiezen om de kunststofvloer in een mooie betonlook af te laten werken. Maar je kan er ook voor kiezen om een bepaalde kleur op de vloer aan te laten brengen. Je kan het eigenlijk helemaal op maat (laten) maken. Er zijn zelfs mensen die ervoor kiezen om een afbeelding of patroon in de vloer te laten verwerken.

Huur een specialist op het gebied van de gietvloer in

Er zijn veel verschillende specialisten te vinden die je kunnen helpen met het aanbrengen van een mooie gietvloer. Als je kiest voor een karaktervolle betonlook gietvloer dan ben je het beste af door gebruik te maken van de diensten van de gelijknamige specialist
Gietvloer Betonlook.nl.



Mobiele versie afsluiten