Site pictogram Sfeer & Comfort

Waarom zo veel mensen naar Amsterdam verhuizen

Danny de Munck zingt in het liedje ‘Mijn stad’ iets wat veel Amsterdammers met hem zeggen: ‘Ik wil niet naar Spanje, ik wil niet naar Sneek, ik wil niet de stad uit, nog niet voor één week.’

Waar komt die liefde voor onze hoofdstad vandaan? Waarom willen mensen zo graag in Amsterdam wonen? Op deze vraag probeer ik in dit artikel een antwoord te geven.

Waarom is Amsterdam zo’n fijne plek om te wonen?

Ontwaken door het gerinkel van een tram, een rondje hardlopen door het Vondelpark, ’s avonds een biertje drinken in een van de gezellige cafétjes die Amsterdam rijk is. Veel mensen genieten met volle teugen van de heerlijkheden van onze hoofdstad.

Om u een duidelijk beeld te geven van de voordelen van Amsterdam vindt u hieronder concreet opgesomd waarom Amsterdam zo’n heerlijke plek is om te wonen:

Niks is te gek

In Amsterdam zal niemand raar opkijken van uw kledingkeuze. Niks is namelijk te gek. U kunt dus, gekleed met paarse crocs en een glitterend trainingspak, gerust de straat op.

Nooit meer de stad uit

Omdat Amsterdam echt alles wat u nodig hebt heeft hoeft u nooit meer de stad uit. Alles is dus in de buurt en dat scheelt u een hoop reistijd. Een paar minuutjes op de fiets of in de tram zijn over het algemeen genoeg om u te brengen op de plek waar u wilt zijn.

Heerlijk fietsen

In de hoofdstad kunt u heerlijk fietsen. Lekker in het zonnetje langs de grachten fietsen is dus niet alleen gezond, maar ook nog eens ontzettend leuk, er is namelijk genoeg te zien onderweg.

Gezelligheid

Net als in Brabant gaan in Amsterdam de lichten nooit uit. Met andere woorden, op elke tijdstip van de dag kunt u wel ergens gezelligheid vinden. Voor verveling of stilte hoeft u dus niet bang te zijn. Mocht u wel behoefte hebben aan stilte, dan kunt u een van de vele parken en kerken die Amsterdam rijk is bezoeken.

Bezienswaardigheden

In Amsterdam kunt u ontzettend veel musea en historische locaties bezoeken. Ga bijvoorbeeld een middagje naar het Rijksmuseum of bezoek het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk op de Dam.

Maar ook de panden langs de grachten ademen historie uit. Deze panden stonden er bijvoorbeeld gedurende de Gouden Eeuw ook al. Door langs de grachtenpanden te lopen loopt u dus op dezelfde plekken als bijvoorbeeld dokter Nicolaes Tulp deed.

Verhuizen naar Amsterdam

Verhuizen naar Amsterdam heeft aardig wat voeten in de aarde. Zo is het tegenwoordig erg lastig om een betaalbare woning te vinden en is het verhuizen van uw meubelen in de nauwe straatjes van de binnenstad iets wat niet niks is.

Gelukkig zijn er veel verhuizers in Amsterdam die u hiermee willen helpen. Een verhuisbedrijf in Amsterdam is gespecialiseerd in het rijden door nauwe straatjes, het rijden over hoge bruggen en het sjouwen van meubels in trappenhuizen. Door een verhuisbedrijf in Amsterdam in te schakelen kunt u dus verhuizen zonder stress.

Meer lezen over huis en wonen?

Mobiele versie afsluiten