Site pictogram Sfeer & Comfort

Zo kies je een nieuw dekbed

dekbed

Kan je wel een nieuw dekbed gebruiken, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Begrijpelijk, het aanbod dekbedden is tegenwoordig enorm. Zo zijn dekbedden in verschillende soorten, maten en materialen. De keuze voor een nieuw dekbed is grotendeels afhankelijk van je budget en je persoonlijke voorkeuren. Ben jij benieuwd waar jij op zou moeten letten bij het uitzoeken van een nieuw dekbed? Lees dan snel verder!

De maat

Het lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar het is erg belangrijk dat je de juiste maat dekbed aanschaft. Een dekbed is er in een aantal standaard maten, maar er zijn ook extra brede óf extra lange dekbedden. Hoe lang jouw dekbed zou moeten zijn in deels afhankelijk van je eigen voorkeur, de tip is echter om vrijwel altijd 20cm op te tellen bij jouw eigen lengte.

Een zomerdekbed, winterdekbed of een 4-seizoenendekbed

Ten tweede is het verstandig om te bedenken of je een zomerdekbed, winterdekbed of 4-seizoenendekbed wilt aanschaffen. Als je het snel warm en snel koud hebt, kun je wellicht het best kiezen voor een 4-seizoenendekbed. Met een 4-seizoenendekbed kun je namelijk snel variëren met de dikte van je dekbed. Zo heb je verschillende delen die je kunt gebruiken in de zomer, herfst, lente of winter.

Heeft jouw slaapkamer altijd ongeveer dezelfde temperatuur? Dan kan je wellicht beter kiezen voor een enkel dekbed. Als je voor een enkel dekbed kiest, kan je kiezen voor een zomerdekbed of een winterdekbed.

Welke verschillende materialen zijn er?

Er zijn verschillende materialen dekbedvullingen beschikbaar. Welke vulling je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en je budget. Zo kun je kiezen voor een dekbed met een natuurlijke vulling: bijvoorbeeld een donzen dekbed. Het grote voordeel van natuurlijk materiaal is dat het lekker warm is, het vocht absorbeert en een lange levensduur heeft. Een nadeel van een natuurlijke vulling, is dat het vaak wat duurder is in de aanschaf.

Heb jij wat minder budget? Dan kan een synthetische vulling een goede optie zijn. Een synthetische vulling is zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt of bacteriën. Daarnaast voelt een synthetisch dekbed lekker licht aan en is een synthetisch dekbed makkelijk te wassen en drogen. Ideaal als je sfeer en comfort wilt combineren.

Waar koop je een dekbed?

Heb jij inmiddels een beetje een idee wat voor dekbed bij jou zou kunnen passen? Dan kun je grofweg op twee manieren op zoek gaan naar een dekbed: via het internet of via een fysieke winkel. Voorheen moest je vrijwel altijd de deur uit om een dekbed aan te schaffen, tegenwoordig kun je je echter ook richten tot het internet. Wil jij graag wat advies over het aanschaffen van een dekbed? Dan kun je je richten tot een dekbedden specialist op het internet of in een winkel.

Mobiele versie afsluiten