Site pictogram Sfeer & Comfort

Een fijnere klusplek met deze tips!

Heb jij ook een prachtige garage waar je lekker in kunt klussen? Toch kan je vaak nog tegen wat dingen aanlopen met het klussen. In deze blog lees je over enkele tips die je klusplek nóg fijner maken! 

Licht

Het kan heel erg vervelend zijn als je bezig bent met een project en dat je niets kunt zien, omdat je garage te donker is. Daarnaast is het ook niet veilig als je niet goed kunt zien. Zorg ervoor dat je goede verlichting in je garage hebt en eventueel een hoofdlicht aanschaft. Deze zijn erg simpel in gebruik en super handig. Je zet ze op je hoofd en doet ze aan en je bent klaar. Zo heb je nooit meer last van onbelichte projecten. 

Zorg er ook voor dat je werkbank goed belicht is. Je zult hier veel aan werken, dus als je geen goede verlichting hebt is dat heel vervelend. Natuurlijk kun je hiervoor ook een hoofdlicht gebruiken, maar het is handiger als je een vast licht heb dat de werkbank goed belicht.

Ventilatie

Als je binnen je garage werkt en vooral bij projecten waar je veel zaagt is het fijn om goede ventilatie te hebben. Het wordt snel stoffig en al het zaagsel zal ook overal rondvliegen. Dit is natuurlijk niet fijn. Zorg er dus voor dat je goede ventilatie in je garage hebt of eventueel bij sommige projectjes gebruik maakt van een mondkapje. Probeer ook te werken met de garagedeur open voor extra ventilatie. 

Gereedschap

Bij het klussen hoort natuurlijk gereedschap en je zult er vast veel van hebben. Soms is dit niet altijd handig, want het ligt dan snel overal en nergens. Zorg er dus voor dat je een gereedschapswand of een gereedschapswagen aanschaft. Een gereedschapswand kan makkelijk boven je werkbank geïnstalleerd worden en bespaart ook ruimte, omdat deze aan de muur vast zit. Een gereedschapswagen is iets groter, maar ideaal als je veel gereedschap hebt. Daarnaast kun je deze gemakkelijk verplaatsen, omdat deze op wielen staat. Zo kun je het naast je project zetten als je aan het werk bent of lekker weg zetten in de hoek als je niet bezig bent. 

Veiligheid

Fijner klussen is veiliger klussen. Niemand vindt het fijn als er iets gebeurt waardoor je veel pijn kan hebben. Vooral bij het klussen kunnen er veel ongelukken gebeuren. Zorg er daarom voor dat je een aantal veiligheidsmaatregelen neemt bij het klussen. Draag bijvoorbeeld werkschoenen met een stalen neus en handschoenen. Bij het zagen en lassen is het belangrijk dat je een veiligheidsbril draagt en als je met luide apparaten werkt, moet je ook je oren beschermen! Zorg ervoor dat je een aantal veiligheidsmaterialen hebt, want je hebt maar 1 lichaam en die moet je wel heel houden. 

Hopelijk kun je met deze tips een nog fijnere werkplek krijgen en lekker bezig gaan met je klusprojecten!

Mobiele versie afsluiten