Site pictogram Sfeer & Comfort

Een verhuizing naar Frankrijk, een hele onderneming

verhuizen naar frankrijk

Je hebt misschien wel jouw droomhuis gevonden in Frankrijk, of een leuke nieuwe baan. In ieder geval plan je, of denk je er over na te verhuizen naar het prachtige land van wijn, stokbrood en kaas.

Een grote stap

Verhuizen is een spannende aangelegenheid. Je verlaat je vertrouwde plek en land, waar je misschien wel jaren hebt gewoond, veel herinneringen hebt opgedaan en wijzer bent geworden. Je verlaat je thuis, om een nieuw thuis te creëren op een hele nieuwe plek, waar alles nog onbekend en vreemd voelt.

Een aantal tips

Er moet altijd veel geregeld worden voor een verhuizing, dat nog gecompliceerder is zodra je naar het buitenland verhuist en dus emigreert. We willen je in dit artikel een aantal tips geven hoe je een verhuizing naar Frankrijk het best kunt voorbereiden.

Het begint met een goede voorbereiding

Er moet erg veel georganiseerd worden voor je daadwerkelijk kan verhuizen naar Frankrijk. Heb je al een baan? Zijn de officiële zaken omtrent de emigratie al geregeld? En alles omtrent het huis dat je achterlaat? Het is een goed idee de voorbereiding al ruim van te voren in gang te zetten. Zo geef je jezelf de tijd grote beslissingen in alle rust te kunnen maken. Daarnaast is de kans groter dat het verhuisbedrijf beschikbaar is op de datum die jou het best uitkomt, als je geruime tijd van te voren contact met ze opneemt. Neem daarvoor niet minder dan twee of drie maanden.

Een goed verhuisbedrijf vinden

Omdat verhuizen een spannende en vaak stressvolle gebeurtenis is, kan een bedrijf dat klantvriendelijkheid voorop heeft staan erg waardevol zijn. Op een stressvolle dag als deze heb je graag mensen om je heen die zelf kalm en vriendelijk zijn en zorgvuldig met jouw spullen omgaan.

Het echte werk

Het belangrijkste deel van de verhuizing naar Frankrijk is het in- en uitpakken en de transport. Een goed verhuisbedrijf heeft professionals in dienst die zorgvuldig en efficient te werk gaan. Verhuizen naar Frankrijk gaat over het algemeen met een vrachtwagen, waarin ongeveer de inhoud van een huis met drie kamers past. Vervolgens is er het uitpakken. Kan de vrachtwagen makkelijk bij het nieuwe huis komen? En de verhuizers gemakkelijk in het nieuwe huis, of moeten ze drie trappen beklimmen? Dit alles heeft invloed op de prijs. Tot slot kun je nadenken een verzekering af te sluiten, mocht er schade opgelopen worden.

Tips om geld te besparen

Verhuizen is niet goedkoop. Ten eerste is het kopen van een huis een grote uitgave en er moet vaak nog geschilderd of verbouwd worden. Daarnaast is er het verhuizen van de inboedel. Hier volgen een aantal tips waarmee je de kosten een beetje in de hand kunt houden.

Verhuis zo min mogelijk spullen

Hoe meer spullen het verhuisbedrijf mee moet nemen, hoe duurder de verhuizing. Meer spullen betekent meer volume in de vrachtwagen, meer mankracht die de spullen moeten in- en uitladen en het kost meer tijd. Zoek goed uit welke spullen je niet meer nodig hebt en wellicht kunt verkopen.

Vroeg beginnen met plannen

Je hebt genoeg tijd om het goedkoopste verhuisbedrijf te zoeken en je spullen goed uit te zoeken en wellicht te verkopen wat je niet mee wilt nemen. Misschien is het ook de beste tijd geld te sparen tot aan de definitieve datum?

Doe het zelf

Hoe meer je zelf doet, des te meer geld je kunt besparen op de hulp van een betaald bedrijf. Zoals bijvoorbeeld het in- en uitpakken van de spullen en het uit elkaar halen en in elkaar zetten van de meubels. Het efficient klaarzetten van de spullen zal ervoor zorgen dat het verhuisbedrijf sneller zijn werk kan doen. Je kunt het bedrijf vragen om advies voor het efficient inpakken en klaarzetten.

Op naar je nieuwe droomhuis of leuke baan!

Er komen ontzettend veel aspecten kijken bij een verhuizing en het is raadzaam op tijd beginnen met de organisatie van de verhuizing. Al met al is het een hele onderneming, verhuizen naar Frankrijk. Emotioneel en fysiek. Echter, na deze intensieve onderneming kun je heerlijk genieten van je nieuwe droomhuis, of leuke nieuwe baan!

Mobiele versie afsluiten