Site pictogram Sfeer & Comfort

Personeelshuisvesting, hoe bied ik mijn woning aan?

bureau minimal

Heb jij je droomhuis gevonden, maar moet je eerst je eigen huis verkopen voor je de financiering rond krijgt? Dan komt er veel regelwerk op je af, want hoe bied jij je woning aantrekkelijk te koop aan op onze huizenmarkt? Na het lezen van dit artikel ben je op de hoogte hoe jij je huis kunt klaarmaken voor personeelshuisvesting.

Hoe pas ik mijn interieur eenvoudig aan?

Misschien herken je het van jezelf, maar mogelijke kopers kijken vaak direct naar de styling van een woning. Spreekt de betreffende styling hen aan, dan nodigt dit uit om te gaan kijken. Juist daarom is het belangrijk om een neutrale woning te presenteren om een zo breed mogelijk publiek te trekken.

Om een neutrale woning aan te bieden is het niet nodig dat je allerlei grote bouwwerkzaamheden uitvoert. Ook met een klein budget is het mogelijk om de kijker aan te spreken en je interieur aan te passen. Het spreekt een kijker aan als je woning licht is en overzichtelijk. Lichte ruimtes ogen ruim en overzichtelijk. Om ervoor te zorgen dat je woning ruim oogt, is het belangrijk dat je de gordijnen open doet, zodat het licht in de woonkamer schijnt.

Heb je een donkere muur? Dan kun je er altijd voor kiezen om deze muur te voorzien van een lichtere kleur muurverf. Zelf zul je merken dat de woning erdoor veel meer ruimte uitstraalt en het misschien ook rustiger oogt. Hierdoor zullen huurders sneller overstag gaan om een bezichtiging aan te vragen.

Wat voor tuin trekt een huurder aan?

Je tuin hoeft er natuurlijk echt niet uit te zien zoals bij het programma “Eigen Huis en Tuin”, maar wel is het belangrijk dat het er netjes uitziet. Ruim de spullen op die de tuin er onrustig uit laten zien, denk hierbij aan fietsen, ballen, etc. Maai daarnaast het gras en verwijder het onkruid tussen de tegels.

Verkoopstyling & fotografie

Woningfotografie is een vak apart, dus neem een professional in de hand. Voordat de fotograaf komt om foto’s te maken waarmee de woning in de verkoop wordt gezet, is het belangrijk dat je op een aantal belangrijke punten let. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je woning er netjes en opgeruimd uitziet. Zo ziet een mogelijke koper hoeveel ruimte te woning heeft en zeg zelf; een nette woning nodigt toch veel meer uit?

Denk er tevens aan dat de toiletbril gesloten is, je kleine schemerlampjes aanzet in hoekjes waar het donker is. Maar ook kun je, als je een oude bank hebt, deze voorzien van een plaid in een neutrale kleur. Hierdoor oogt de bank een stuk netter en de plaid zorgt er tevens voor dat het gezellig aandoet.

Tot slot kun je je badkamer leuk aankleden met dikke, neutraal gekleurde handdoeken, kaarsen, flesjes, etc. Deze kleine toevoegen geeft de badkamer een hotellook, waardoor het direct luxer oogt. Zorg er in de slaapkamer voor dat je bed netjes is opgemaakt met neutraal beddengoed. Laat hier vervolgens ook geen kleding liggen, maar berg dit netjes op in de kast.

Verkoop je woning vandaag nog!

Wij hopen dat jij deze tips zult meenemen bij de verkoop van je woning. Als jij enige moeite doet om jouw woning aantrekkelijk in de markt te zeggen, zijn wij ervan overtuigd dat er snel mogelijke koper zullen komen kijken. En hoe sneller jij je woning verkocht hebt, des te eerder kun jij het droomhuis kopen dat je op het oog hebt!

Mobiele versie afsluiten