Site pictogram Sfeer & Comfort

Zo creëer je de perfecte thuiswerkplek

Thuiswerken is ondertussen een essentieel onderdeel van de nederlandse arbeidscultuur. Een thuiskantoor om rustig te kunnen werken is dan eigenlijk wel noodzakelijk. Hoe richt je dit op een praktische en sfeervolle manier in, zodat het niet teveel de feeling van een typisch kantoor krijgt?

De essentials

Het spreekt voor zich dat je natuurlijk een comfortabele werkplek moet hebben, met een ergonomische bureaustoel, bureau en een pc of laptop. Je wil natuurlijk zo weinig mogelijk rommel hebben, dus is het handig om ook een paar brievenbakken te gebruiken. Dit is voor dingen die je regelmatig nodig hebt. De dingen die je minder vaak gebruikt en oude geprinte papieren die je niet weg kan/wil gooien kun je bewaren in een kast. Als je wat betreft ruimte in je thuiskantoor wat beperkt bent is een roldeurkast een goede optie. Is dit je iets te kantorig dan kun je deze natuurlijk een nieuw fris kleurtje geven, zodat je niet aan zwart, grijs of crème gebonden bent.

Behalve een computer zijn er natuurlijk nog enkele apparaten die niet kunnen ontbreken. De belangrijkste daarvan is natuurlijk de printer/scanner. Zeker als je veel documenten door moet sturen aan collega’s die wel op kantoor zitten, is een scanner essentieel.

De randvoorwaarden

Dankzij de eerder genoemde roldeurkast kun je je werkplek netjes houden. Voor een goede werkplek is het immers wel handig als je privé en werk gescheiden kunt houden. Ruim dus alles wat niet in je kantoor hoort direct op. Voor je het weet liggen naast de financiële verslagen van het vorige kwartaal ook de treintjes of barbies van je kinderen op het bureau.

Wat je ook zeker niet mag vergeten, is dat er genoeg (dag)licht op je werkplek is. Daglicht is optimaal, maar zorg er ook voor dat je niet teveel afleiding hebt als je naar buiten kan kijken. Door bijvoorbeeld afplakfolie op je raam te gebruiken krijg je nog evenveel licht binnen, maar voorkom je dat je door allerlei dingen snel afgeleid kan worden. Ook goede verlichting is een belangrijke randvoorwaarde om een optimale thuiswerkplek te maken.

Eigen stijl

Een groot voordeel van je eigen werkplek is natuurlijk dat je het volledig naar eigen smaak kan inrichten. Kom je nou dan echt inspiratie te kort, dan kun je altijd op gang geholpen worden door sites als vtwonen. Hier vind je een breed scala aan tips en oplossingen voor de perfecte werkplek. Richt dus maar snel je eigen thuiswerkplek in!

Mobiele versie afsluiten